Káros-e a vízipipa?
Persze,hogy káros.Minden káros,ami nem tiszta oxigén.Nyilván a szervezetednek nincs szüksége aromákra,nikotinra meg pláne nincsen.
Ja,de most olvasom,hogy vízipipát vennél..az magában nem káros,szerintem simán eláll a szekrény tetején..:)
A tiszta oxigén SOKKAL károsabb, mint az amit egyébként belélegzünk (78% nitrogén, 21% oxigén, 0.9% argon).
Ezzel együtt a vizipipa kimondottan káros.
Nos!? Karos. Miert? Mert az izzo parazson fogyasztott novenyek nem egnek tokeletesen, ami szemnonoxidot jelent. A szenmonozid eleg agresszuvan mergezo. Miert? Mert lefoglalja a hemoglobint, aminek ugye az lenne a feladata, hogy oxigent szallitson. De nem tud oxigent szallitani, mert a szabad kapacitasat lefoglalja a szenmonoxid. 300x-os a szorzo ... azaz ... 300 oxigenmolekula kell ahhoz, hogy kozombositsen egy szenmonoxid molekulat.
Mindent osszefoglalva: mindegy, hogy dohanyzol avagy masfajta novenyt szivsz parazson, az tokre egeszsegtelen!!!
Nem egészséges az sem. De ha nem lógsz rajta 0-24-ben semmi bajod nem lesz. Én heti 1x szoktam. Haverom vett,mert tetszett neki. Én fél év alatt nem érzek semmi elváltozást,ő sem.
Amúgy nehogy valami 10w-os szutykot vegyél. Minimum az 50-75w-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!