Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyi idő után káros a...

Mennyi idő után káros a szervezetre a snüssz?

Figyelt kérdés

Szóval van a snüssz, többen tudják gondolom, hogy mi az. A lényeg az, hogy snüsszöztem és arra gondoltam, hogy kipróbálhatnám nagyobb mennyiségben is, azaz, hogy vegyek magammal egy dobozzal (10-15 darab van benne). Viszont mivel tudom, hogy ez is nikotinos, és káros valamilyen szinten, érdekelne, hogy mennyi idő után lesz már nagyon káros a szervezetre és az hogyan mutatkozik ki. (Mivel egy ideje keresgélek ebben a témában, blogokon, meg orvosoktól olvastam, hogy így-meg úgy káros, ez és az történik. Légyszíves ne idézéseket írjatok ide, hanem esetleg olyanokat írjatok le, amikről hallottatok esetleg és biztos forrás, vagy ehhez hasonlókat.)

A válaszokat előre is köszönöm! :)

#egészség ##snüssz ##károshatás
2017. dec. 10. 23:11
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
Akarsz k...a undorito modon, a raktol konkretan szetrohadt arccal es allkapoccsal elni (marmint 'elni', ha erted hogy mondom...)? Akkor csinald.
2017. dec. 10. 23:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, a lényeget megfogtad, lehet inkább lemondok a vásárlásról. :D

Viszont az még érdekelne, hogy egyébként mennyi idő után fejti ki a hatását. (Mármint ezt úgy értem, hogy gondolom a szájrák nem egyből alakul ki, viszont mennyi használat után kezdhet el kialakulni?)

2017. dec. 11. 00:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen 'biztos' idotartam. Akar honapok alatt is kialakulhat. Szajrak, nyelocso-rak, gyomorrak, ezek kozul barmelyikre eselyed van. Egyik undoritobb halalnem, mint a masik.

Tessek:

[link]

2017. dec. 11. 00:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszod, ez után tényleg nem kell csinálni.

Az igazat megvallva eddig 6-szor használtam 2-3 hónap alatt. Ettől a mennyiségtől lehet bajom?

2017. dec. 11. 00:57
 5/10 anonim ***** válasza:
33%
Talán nem lesz bajod.
2017. dec. 11. 11:10
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Ennyitől nem lesz bajod. De én pl. undorítónak találom, mint az amcsi dohányrágást. Gondolj pl a fogaidra, besárgul, kiesik stb... Annyi, hogy a nikotint nem elégeted és lélegzed be, hanem az a sok szar áztatódik ki, a szádba. Nem a tüdőd bombázod füsttel, hanem a szádat... Akkor tegyél fel patikából nikotintapaszt, az bőrön keresztül szívódik fel. De ha nem vagy nikotinfüggő, akkor nem látom értelmét, ugyanis sztem a nikotintól nem lazulsz el meg semmi, olyan hatása nincs, hogy buliból kellene, tapaszból bevinni a szervezetbe. Fülösleges nikotinfüggővé tenni magad. Mert a cigi és a snüssz még "menő" lehet haverokkal fiatalon, de kérdés, hogy tapasszal is akarnád-e csinálni. Ha nem akkor sztem ne tedd ki az egészséged ennek, mert csak függú leszel, aztan jön a cigi, emg a harc h évek alatt le tudd tenni. Nem szentbeszéd csak a velemenyem. :)
2017. dec. 12. 16:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, a lényeg le lett írva, azaz nem éri meg. Köszi mindenkinek mégegyszer! :)
2017. dec. 13. 21:35
 8/10 anonim válasza:
71%

Istenem ezt a hozzaallast

Emberek egy szal cigitol se lesz senki rákos. Egy snussztol se...

Viszont szerintem a snussz sokkal egészségesebb mint a cigi. Ha mar masert nem mert legalabb utana ugyanugy letudsz 5 kmert futni mint előtte.

Es nem kell ez a nagy remisztgetes. En azt mondom nyugodtan vedd csak meg azt a dobozt. 3 évig toltam nali rendszeressegel semmi bajom nem lett. De ez egyenfuggo. Valaki nem cigizik mégis tudorakba hal meg....

2017. dec. 25. 22:16
 9/10 anonim válasza:
82%
én ugyan nem snüsszözöm de egy ismerősöm heti 1 dobozt fogyaszt és nincs töle semmi baja
2018. jan. 21. 18:36
 10/10 anonim válasza:
93%

A snüssztől esetleg száj-avagy gégerákod lehet... Ismétlem lehet és kisebb eséllyel, mint a hagyományos cigerettánál. Tehát ha két sör mellé cigi helyett ezt szopogatod, kevésbe károsítod a szervezeted.

Nincs égésterméke, nem károsítod vele a tüdődet, meg mások tüdejét sem kínzod meg, és még büdös sem leszel.

Az első válaszoló (habár ahogy nézem nem mai kérdés ez) valami nagyon durva nikotin elleni lázadó :D

2021. márc. 24. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!