Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Megérte abbahagynod a dohányzást?

Megérte abbahagynod a dohányzást?

Figyelt kérdés
Milyen előnyöd származott? Van élet cigi nélkül is? Hogyan sikerült leszoknod?

2017. szept. 24. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Semmi előnyöm nem lett talán csak a pénzt említhetem, hogy elkölthetem másra. Van élet cigi nélkül is, de hiányzik, mert szerettem bagózni (20 évig napi 2 dobozzal szívtam). Egyik délután abbahagytam, amikor a második doboz elfogyott már négykor. Azóta nem cigarettázom...2010 óta. Sokkal könnyebb leszokni, mint gondoltam.
2017. szept. 24. 23:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Látványos különbséget nem érzek, pedig sokan mondták, hogy mennyivel jobb. Nos, én ugyanúgy kifulladok a lépcsőn felfelé már a 4. emelet környékén. De én alapból ilyen alkat voltam, iskolában, ha futtatták velünk a köröket a nagy sportpályán, egy kör után má kiköptem a tüdőm, pedig akkor még nem cigiztem.

Hallottam rémtörténeteket hízásról, de én "csak" 5 kilót szedtem fel eddig. A kaja valóban jobban esik, viszont sajnos sokszor a kaja tölti be a jutalmazás szerepét, nagyon nehéz visszafogni magam.

Az illatokat jobban érzem. De ez igaz a rossz szagokra is. :(

Úgy sikerült leszoknom, hogy letettem és kész. Sokat segített motivációban, hogy megijedtem, hogy valami komoly bajom lesz tőle (egyébként nyáron műtöttek pajzsmirigy daganattal), és úgy döntöttem, hogy csökkenteni kell az esélyét, hogy valami csúnya betegséget szedjek össze.

2017. szept. 25. 11:14
 3/13 anonim ***** válasza:
85%

Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy abbahagytam.

Könnyebben kapok levegőt, nem költök pénzt arra, hogy szisztematikusan mérgezzem magam és káros anyaggal töltsem a tüdőmet, boldog vagyok, hogy bármilyen előadás/összejövetel közben nem idegeskedem azon, hogy "mikor lesz már vége, mikor mehetek rágyújtani".

Boldog vagyok, hogy nincsenek elszíneződve a fogaim, nem teszem ki magamat újabb rizikónak tüdőrák, ér-elmeszesedés, stroke és egyéb tekintetében.

2017. szept. 25. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb benne, hogy nem minden gondolatom akörül forog, hogy mikor gyújthatok már rá és menni kell megvenni. Anyagilag sem utolsó (számolj utána) de a legjobb az a tudat, amikor látok egy bagóst az utcán és tudom, hogy több vagyok nála, mert én le bírtam tenni. Én vagyok valaki, mert értékesebb vagyok annál az akaratszegény idiótánál. Meg életed egyetlen van, soha nem lesz másik, megismételhetetlen és te arra pazarlod, hogy füstös méreggel itasd át a rózsaszín tüdődet. Minden tüdőrákos megfogadná (már későn) hogy ha még élhetne 5-10-20 évet, akkor soha nem gyújtott volna rá. Egyébként cigizni régen menő volt, ma már inkább ciki és szégyen.
2017. szept. 25. 15:34
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Életed pont, hogy cigi nélkül van, mert így sokkal kisebb az esélye, hogy valami komolyabb betegséged legyen.
2017. szept. 25. 17:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha a korodat és a fűstmentes hónap/éveidet is megosztanád. Természetesen a dohányzással eltöltött évek sem elhanyagolhatók, ha kérhetem, azt is írd le. Köszi.
2017. szept. 25. 20:53
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
tizenhárom évet cigiztem, utolsó néhány évet napi 50 cigi átlag. kb 12 éve hagytam el, és nagyon örülök, hogy sikerült. Mi a jó benne? Anyagiak, nem kell folyton gondoskodnom a dologról, h megvegyem, nem kell gondolkozzak, h mikor tudok cigizni, neaggyisten utazáskor hogyan fogok cigizni, nem köhögök annyit, nem vagyok büdi, stbstb.
2017. szept. 26. 14:22
 8/13 anonim válasza:
100%
Én most vagyok leszokóban. 11 napja nem gyújtottam rá.Nem annyira vészes leszokni, mint ahogy azt sokan gondolják. Sóvárgás van, de hát, 15 év cigizés után, miért is ne lenne :) Nem kell használni se tapaszt, se rágót ,semmi ilyen nikotinos dolgot.Hisz ha ilyet használsz mi értelme? ugyan úgy nyomod magadba a nikotint mint eddig is.Esetleg nem leszel büdös tőle. Agyban dől el minden , akaraterő és kitartás kell hozzá.És ne engedj az 1 szál kísértésnek mert ha engedsz kárba ment minden.És hogy van e élet cigi nélkül? Reggel nem úgy ébredsz fel hogy bűzlik a szoba a tüdődből este távozó nikotintól.És ez csak 1 ok hogy érdemes leszokni róla. Ja és üzenem a vékony (sovány) dohányosoknak hogy ,ha letennék a cigit , talán még tudnának is hízni. 33 F
2017. szept. 26. 20:27
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

"Van élet cigi nélkül is?"

Pont a cigivel nincs élet, egyfajta börtön. Mindig azt kellett néznem mikor és hol tudok rágyújtani. Vagy egy 100 kme-s úton hol tudok megállni rágyújtani. Vagy mikor elmentem 4 órás raftingra, nem tudtam cigizni és végig szenvedtem, pedig élveznem kellett volna. Meg köhögtem, vérzett a fogam.

Amúgy minden emberre máshogy hat a cigi, meg a leszokás is. Én nem éreztem jobban az ízeket, szagokat és nem is híztam. Levegőt könnyebben kapok, szinte sosem vagyok beteg mióta leszoktam.

2017. szept. 27. 22:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Anélkül van csak igazán élet! Én pár évig cigiztem, közben sportoltam is, de egyre nehezebb volt, kifulladtam, ezért letettem. Azóta sokkal könnyebb, újra kapok levegőt, fittebb vagyok, és újra élvezem a sportot is.
2017. szept. 28. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!