Dohányzók:a cigaretta ilyen és olyan betegségeket okozhat és meg is ölhet titeket, ha nem akartok belebetegedni, belehalni-akkor miért cigarettáztok?
Én amikor dohányos voltam, azt élveztem, hogy milyen jó egy kávé mellett rágyújtani, vagy egy finom ebéd után, az a "hab a tortán", meg olyan illúziót kelt, hogy javítja a közérzetet...
Nagyon kezdtem unni, hogy minden összejövetel, vagy bármi esetén azt vártam : "mikor lesz már vége, hogy mehessek rágyújtani", kvázi rabja lettem...
A tipikus megnyugtató szöveget olvashattad az első válaszban, amikor valaki azzal nyugtatja magát, hogy bármi okozhat bármit és nem akar szembenézni azzal, hogy jelentősen növeli a kockázatot a dohányzással....
Felhoznak mindent a dohányzás igazolására, tüdőrákos embert, aki életében egyetlen szálat sem szívott el, mint ahogy alkoholista májrákost hoz példának, aki szintén soha sem ivott...
Bár van,amiben egyetértek az utolsó válaszolóval,én csak azt tudom mondani:a meghalás esélyét csökkentsük a minimumra.Vagyis ne gyújtsunk rá,ha nem muszáj.És,ugye,nem muszáj.
Ismertem valakit,aki azt mondta:leszokott,mert a cigi pénzbe is kerül és miért rongálja a belső szerveit.Nem értettem ,miért nem gondolt erre korábban,mondjuk a rászokáskor.
A nagyapám 56 éven át dohányzott,leszokott,pár évre rá embóliában meghalt.Ha nem dohányzott volna,talán megérhette volna a második unokáját és sok egyebet is.
Ugyanő mondta:ha az ember mindenről leszokik,meghal.Igaz.De a dohányzásról - nem leszokni kell,rászokni nem kell.
3!
Nem. Semmiféle megnyugtatásról nem szólt a hozzászólásom, akkor sem, ha netán úgy tűnt. Pusztán tényeket közöltem. Pont úgy, ahogy a dohányzással kapcsolatban IS szoktak. Szóval...mindenki döntse el maga, hogy mit eszik/iszik/szív/sportol..egyszóval hogyan él, hogyan gondozza a testi/lelki/szellemi egészségét! S azért, mert xy/z ezt vagy azt mondja...na bumm..vagy elhiszi vagy nem. Viszont előbb-utóbb mindenki kimurdál, függetlenül attól, hogyan élt....s akárhonnan nézem, itt is láttam már karón varjút...úgyhogy semmi sem releváns, akár tetszik..akár nem.
A passzív dohányzás révén nagy eséllyel a környezetét is mérgezi a dohányos, azonkívül gyenge immunrendszerrel, levegőért kapkodva és fulladozva kell leélnie az életét, aztán hozzátartozói ápolgathatják.
Allen Carr könyvét ha elolvassák a dohányosok, sokmindenre rájöhetnek...
6!
Nekem nem mindegy,miben,hogyan halok meg.Pontosabban:bármiben is,én -amennyire lehet,annyira-ne legyek felelős érte.Ezért nem dohányzom,nem iszom,energiaitalokat sem iszom,sportolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!