Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Normális, hogy éget a pipa füst?

Normális, hogy éget a pipa füst?

Figyelt kérdés

A minap vettem meg életem első pipáját ami filter és szűrő mentes.A füstje azonban nagyon forró és szinte égeti a nyelvemet. Ez megszokott dolog ?

Ha eszetekbe jut valami fontos tanács kezdő pipásnak nyugodtan mondjátok. Szívesen várom a tanácsokat, okításokat.

Köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 2. 20:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, egyáltalán nem normális, egy jól megtömött pipának nem szabad égetnie, sőt, hűvös füstöt kell adnia. Két dolog miatt égethet a füst: vagy gyorsan szívod és/vagy nincs jól megtömve.

Én három fázisban szoktam a pipát megtölteni. Finoman belemorzsolom a dohányt, ezzel színültig töltöm, majd lenyomkodom kb. a feléig (de nem erősen), figyelj arra, hogy amikor így beleszívsz a pipába, legyen egy kis ellenállás, ne legyen tehát túl laza, de túl erősen sem szabad tölteni, az alsó réteg ugyanis egyre tömörebb lesz, ahogy szívod a pipát. Ha ez megvan (tehát megtöltötted a feléig) utána megint teleszórod dohánnyal, és finoman lenyomod úgy, hogy kb. a háromnegyedéig legyen. Ezután jön a legfelső harmad, beleszórod, finoman megnyomkodod az ujjaddal, ezt a réteget kell a legerősebben lenyomni (de szintén hangsúlyozom, hogy érzéssel). A pipát a következő módon gyújtjuk meg: a legautentikusabb az, ha gyufát használsz. Mindig a dohány egész felületét kell meggyújtani, ekkor beleszívsz két-háromszor, kicsit erősebben, általában a dohány felkunkorodik, lenyomod a tömővel, és el is aludhat. Ne ijedj meg, teljesen normális, ilyenkor fogsz egy gyufát és újra meggyújtod. Az majd idővel kialakul, milyen ritmusban fogod szívni, amire nagyon ügyelned kell: ne szívd se gyorsan, se lassan (ezt a legnehezebb eltalálni, de idővel menni fog). Amennyiben lassan szívod, kialszik a pipád, ha gyorsan szívod, felmelegszik, és forró füstöt ad, valamint repedés következhet be, és dobhatod el a pipát... Nagyon ügyelj rá pipázás közben, hogy ne melegedjen túl a pipa, mert árt neki! A kezeddel folyamatosan ellenőrizd, milyen meleg. Ha észreveszed, hogy meleg, hagyd ki aludni, tedd félre, amíg kihűl és újra gyújtsd meg. Van, amikor 3-4-szer is meggyújtok egy pipát. A tömetet MINDIG végig kell szívni, ugyanis a dohány égése közben nedvesség keletkezik, ami a pipa aljában összegyűlik. Ha nem szívod végig, nem párolog el, és előbb-utóbb megrohasztja a pipát, kellemetlen ízt ad, majd dobhatod el. Ügyelj rá, hogy a tisztítószál segítségével a keletkező nedvességét felitasd, amikor pipázol. Ezt a következő módon teheted meg: a tisztítószál vékonyabbik végét beledugod a csutorába, egészen a kazánig, és felszívja a nedvességet. Ha a pipa szörcsögő hangot ad, szintén gyorsan szívod/nincs a dohány megfelelően kiszárítva. Ezt megtudod akadályozni a tömő folyamatos használatával. Pipázás közben folyamatosan, lazán lejjebb kell tömni a tömetet. Remélem, tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok még rá!

2017. nov. 15. 12:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ !
2017. nov. 16. 20:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit, bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok rá, illetve ajánlom figyelmedbe a következő oldalt:

[link]

2017. nov. 19. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!