14 évesen kipróbálni a cigarettát mennyire korai?
Sziasztok!
Egy 14 éves lány vagyok, és a hétvégén tartottunk egy házibuli féleséget - természetesen nagyon kezdetlegesre kell gondolni, igazából az volt a lényeg, hogy együtt legyünk, ugyanis most ballagtunk.
Szóval iszogattunk - volt aki többet, volt aki kevesebbet, bár én inkább a több kategóriába tartoztam. :D Néhányan már cigiznek közülünk, ezért mindig kimentek, és ott szívták. Megkínáltak engem is, kipróbáltam, és se nem tetszett, se nem taszított. Aztán a buli végéig többen is adták oda nekem, de mindig csak párat szívtam mindenkiéből. Valószínűleg nem fogok rászokni, mert annyira nem tetszett, de ilyen bulikban szerintem elmegy.
Mit gondoltok, mennyire elítélendő ez, hogy a kelleténél egy picit többet is ittam, és hogy cigiztem is?
Én 12 évesen próbáltam ki, azóta se lettem függő - élveztem ,király volt, néha rágyújtok, és annyi. Boom.
Ez nem elítélendő, előfordul. Én is mentem ennyi idősen házibulikra, semmi nem történt ott, csak kóstolgattuk a piákat, meg a cigit, meg beszélgettünk. Ne legyünk már álszentek.
Mindenki prédikál itt, ti nem voltatok fiatalok? Itt mindenki 30 évesen jött világra úgy, hogy soha életében nem ivott egy kortyot sem, nem ment el egy buliba sem és nem szívott egy slukk cigarettát sem?
Kérdező, egyáltalán nem gáz, én is pontosa ugyanígy kezdtem, rá félévre elkezdtem bulikban, tehát minden buliban elkértem sok embertől a cigaretta végét és azt szívtam, aztán félév teljes kihagyás után jött a bulikban 2-3 szál, aztán a 4-5, most ez stagnál, de csak azért, mert próbálok uralkodni magamon, hogy hétköznap hetente maximum 2 szál, bulikban is maximum 4-5, azonban egyre többet kívánom és egyre nehezebb visszafogni magamat, főleg, hogy az egész baráti társaságom cigizik.
Egyébként nincs abban semmi, hogy 14 évesen picit többet ittál, felkerülsz középbe és ott úgyis az lesz, hogy gólyatábor,buli,buli,buli, nálunk is ez van, év közben, szünetben, mindig.
Az ember ilyenkor élje ki magát, ne akkor amikor már családja van.
#11: Nálunk is pontosan ez történt. :) Beszélgettünk, kipróbáltuk a piákat, cigizett, aki akart, aki nem, benn maradt. Ennyi. De jól éreztük magunkat. :)
#12: Én is ugyanígy gondolom, szerintem teljesen igazad van. :)
#13: Ugyanígy gondolom, hogy most vagyunk fiatalok, most kell élvezni. Persze, nem olyan módon, ami tényleg durva lenne a 14 éves korosztálynak. Úgy gondolom, hogy semmi rosszat nem tettünk, csak élveztük egymás társaságát - amit úgymond "feldobtunk" pár dologgal, vagyis a piával, és - aki akarta - a cigivel.
Azért is tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam az emberek véleményére. És megdöbbentett, hogy mennyien "elítélendőnek" tartják azt, hogy az ember kipróbálja a cigarettát, és iszik is ennyi idős korban.
De annak nagyon örülök, hogy vannak emberek, akik azt mondják, hogy ez teljesen normális, mert én is így gondolom, hogy ebbe semmi "elítélendő" nincs. Nem érzem úgy, hogy szörnyű dolgot tettem volna.
Egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk.
"És megdöbbentett, hogy mennyien "elítélendőnek" tartják azt,"
Szerintem ha lesz gyereked, te is így fogsz gondolkodni, hogy "jaj, csak szegénynek nehogy baja legyen; egészséges táplálékot adjak neki, és lehetőleg friss levegő is legyen a városban (ha ott lesz). És kímélni próbálnád minden olyan tényezőtől, ami vargabetű. De nem baj, majd egyszer ha benő a fejed lágya, és rájössz, hogy az ő esetében sem a nagy szabad iszogatás és cigizgetés a jövőthozó és ildomos tevékenység. Márcsak azért sem, mert nem minden fiú szereti a dohányos lányokat (nyilván ha folytatnád, - amit egyébként teljesen kinézek belőled - arról beszélek), és pórul járnál.
Nyilván a Te életed, azt csinálsz amit akarsz, de feltettél először egy kérdést, amire a végén finoman szólva is megpaskoltad a saját hátadat, hogy szerinted minden rendben helyén való volt.
Csak "ezek a partik" ne legyenek sűrűn megrendezve, mert aztán az alkalmi tevékenység mindennapos részévé válik az életednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!