Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért zavarja annyira a...

Miért zavarja annyira a dohánysokat a dobozokra kitett képek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, aki nagyon dohányozni akar, és nem érdeklik a lehetséges következmények, az úgyis dohányozni fog. De ha csak minden tízből egy embert elrettent ez a cigarettàtól, akkor máris volt értelme az egésznek, nem?
2017. máj. 24. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Talán azért zavarja némelyiket (a nagy többségét nem), mert minden alkalommal, amikor rágyújt, szembesül a saját gyengeségével. Nem akarnak tudomást venni arról, hogy önpusztítást végeznek, ártanak maguknak, a környezetüknek, a férfiak terméketlenebbek lesznek, a nők mérgezik a leendő gyereküket. Sokan ezzel képtelenek szembenézni, mint a függők többsége.
2017. máj. 24. 12:38
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Engem például azért, mert tudom hogy káros és anélkül is tudnám hogy ráírnák. A másik pedig az, hogy ha már pofátlanul sok pénzért megveszem dobozát (amikor 20 szál cigaretta előállítása kb 200 Ft) akkor hadd ne kelljen már ezeket néznem...
2017. máj. 24. 12:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy dohányost nem érdekel mi van a dobozon attól még dohányozni fog. Szerintem hülyeség. Ennyiből a sörös üvegen is lehetne olyan ember aki piásan vezető sofőr áldozata lett és még sorolhatnám a listát hogy mire milyen képet lehetne tenni. Amúgy én soha nem dohányoztam.
2017. máj. 24. 13:10
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Gondolkodj már, hogy felesleges pénzkidobás ez a cigi...

Neked jó, hogy mérgező levegő juttat be a tüdődbe? Miért nem veszel helyette pl kondibérletet? Jobban kikapcsolódik, csökkenti az idegességet is, mert ugyis bele fogsz szeretni.. és jobb közérzeted lesz..

2017. máj. 24. 14:57
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert rossz nézni, olyan gusztustalan képeket tudnsk rátenni. Én multkor átpakoltam a cigiket amiket vettem egy kifogyott dobozba mert olyan durva kép volt az újon. Én nem hiszem hogy egy kép képes lenne
2017. máj. 24. 21:57
 6/13 anonim ***** válasza:
*elrettenteni bárkit is.
2017. máj. 24. 21:57
 7/13 A kérdező kommentje:

"Én nem hiszem hogy egy kép képes lenne elrettenteni bárkit is"

Mondod ezt, miközben pont elismerted hogy átpakoltad a cigiket egyik dobozból a másikba a kép miatt :D

Nálad már csak egy fokkal kell jobban meghasson valakit, hogy elgondolkozzon a leszokáson.

"Ennyiből a sörös üvegen is lehetne olyan ember aki piásan vezető sofőr áldozata lett és még sorolhatnám a listát hogy mire milyen képet lehetne tenni."

Akkor már esetleg olyan aki részegen hány az utcasarkon :D

De a piásan balesetet okozás az már egy külön dolog, nem az alkoholivás egyenes következménye.

2017. máj. 24. 22:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért vannak, hogy kognitív disszonanciát keltsenek a dohányosban. Sokukban az a kép él, hogy "igen, tudom, hogy káros, amit csinálok, de nekem úgysem lesz tüdő/hólyag/gége/hasnyálmirigyrákom". És amikor szembesülnek azzal, hogy valóban milyen komoly dolgok is ezek a kórképek, akkor ez kellemetlen érzést kelt bennük.
2017. máj. 24. 22:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Én már leszoktam, de nem a dohányos dobozon lévő képek miatt. Azok inkább idegesítőek, mert mindegyik negatívumokat sorol fel, az emberek pedig szeretnek pozitívan gondolkodni.

Engem állandóan cseszegetett a párom, hogy szokjak már le, de épp ezért felidegesített, és mi egy dohányos válasza ezekre? Ideges vagyok, tehát rágyújtok. Ezért nem hatásosak a képek sem.

Ha már ilyen sok negatív xart rátesznek a dobozokra, akkor miért nem lehet pozitívumokat is felsorolni, pozitív képekkel? Szerintem az hatásosabb lenne. Pl. visszatér a szaglás, az ételek SOKKAL jobb ízűek lesznek, a bőr ruganyosabb lesz, nem fogja úgy érezni, hogy a szíve a torkában dobog egy kis lépcsőzés miatt stb.

2017. máj. 25. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:

A második válaszadóval teljesen egyetértek.

Ezeket a képeket ki kellene plakátolni az utcán,akkor a nem dohányosokat is zavarná.

2017. máj. 25. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!