E-cigit vagy vízipipát vásárolnátok inkább? Melyik a károsabb, stb. , indoklást is légyszi.
Személy szerint e-cigit.
Több gőzt ki lehet belőle hozni, és elhanyagolható a káros anyag mennyisége. Olcsóbb is valamennyivel, jó hobbinak a szerelgetése, sokkal kompaktabb, több íz elérhető és könnyű keverni az aromákat stb...
A vízipipát meg sokszor csak akkor jó használni ha van ott melletted egy-két haver. Azzal is lehet nagy felhőt csinálni, de bonyolultabb.
A káros anyag mennyisége az attól függ mivel használod. Ha dohánnyal akkor mindenképpen károsabb az e-ciginél, hiába "tisztítja" meg a víz amin átmegy. De még ezt is elhanyagolhatónak lehet tartani, hisz azt ritkábban is használod mint az e-cigit. Vinni hozni sem egyszerű egy nagyobb vízipipát. Nekem mindkettő van, egy 120cm-es pipa és egy SeaWasp/Kanger e-cigi.
Vízipipa közösségi dolog, mivel haverok nem vízipipáznak, így én sem. E-cigim viszont van, pedig nem dohányzom.
Szerintem az e-cigi kevésbé káros, mert: nem kötelező bele a nikotin (nem tudom vízipipánál van-e nikotinmentes) és nincs kátrány sem. Így szerintem egészségesebb.
Kedves #4-es válaszoló!
Félretéve most minden indulatomat: csupán arra kérlek, hogy nézz utána mennyi a nikotin (CO1 CO2 és egyéb benzoát) halálos adagja. Számolj a leggyengébb cigarettával, majd az eredményt aláhúzva vág állba magad egy malteros lapáttal, midőn rájöttél mekkora hülyeségeket írsz erre a fórumra!
Köszönöm!
Amúgy a kérdésre válaszolva igen továbbra is az e-cigi, mert bár van mind a kettő, a pipázás sokkal jobban időhöz és helyhez kötött.
Én e-cigit használok,
1. tizedannyiba sem kerül, mint a rendes(?) cigi,
2.hely és időfüggetlen (akár horgászaton, vagy vezetés közben,
3. bár M.-on tilos az árusítása, de hozzá lehet jutni nikotinos folyadékhoz is (különben a ciginél sem a nikotin a veszélyes, hanem a kátrány és a benne levő anyagok, a nikotint gyógyszerként is alkalmazzák /megfelelő adagban még az arzén is jótékony :) )
De azt el kell ismerni, hogy az e-cigi sem vitamin, és a nem "szakszerű" használata nagyon káros is lehet!!! (lásd :megégett pirítós, vagy túlhevített, égetett napraforgóolaj...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!