Vidéken is sok a dohányos?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a települések lakossága, összetétele eltérő, viszont Budapestiként arra lennék kíváncsi, hogy vidéken is ennyien dohányoznak arányaiban? Véleményem szerint Pesten 5 emberből 3 biztos cigizik... Vidéki településeken is ez a helyzet? Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy mintha több dohányos lenne. Múltkor a barátnőmmel sétáltunk a nyugatitól az Oktogon felé, és csak a pályaudvartól a postáig 25 dohányzó embert számoltunk össze. Szoktunk is ezzel játszani, amikor ott megyünk el, hogy ki vesz észre többet. Egyszerűen borzasztó. Csoszognak előttünk, szívják-fújják a füstöt, amiből természetesen nekünk is jut, nem is kevés... Tudom, hogy ez egy forgalmas csomópont, de ahogy észrevettem, a város más pontján is rengeteg a bagós... Arra lennék tehát kíváncsi, hogy vidéken is ez megy, hogy nincs egy dohányfüst mentes övezet egy sűrűbben lakott településen? Várom már a napot, hogy elköltözzünk a fővárosból egy tisztább helyre...2017. ápr. 13. 19:01
1/15 anonim válasza:
mert a smog plusz a milllió égéstermék az autókból az nem zavar? te is ilyen cigifóbiával rendelkezel....
2/15 anonim válasza:
Igen, vidéken is. De nem csak a dohányfüst a sok, hanem a kipufogó gáz is. Az sokkal károsabb.
3/15 anonim válasza:
Én mondjuk nem vidéki vagyok, hanem debreceni. De itt is azt látom mint ,te. Sokkal ritkább aki nem dohányzik.
4/15 anonim válasza:
Vidéken is. Egyébként ez csupán azért ilyen feltűnő mivel mindenki már csak kint tud cigizni, szóval mivel dohányzó embert már csak az utcán láthatsz ezért hiszed hogy rengeteg van.
5/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, ebben lehet valami, de a tilalmat, hogy zárt térben nem lehet dohányozni, már jó néhány éve bevezették. Engem most kezdett el zavarni bő egy-két éve, kb. amikor a trafikok megjelentek. Ennek köze lehet a dologhoz? Nem értem, tényleg ilyen nehéz lenne leszokni?
2017. ápr. 13. 19:19
6/15 anonim válasza:
Lehet jobb időben többen füstölnek.
7/15 anonim válasza:
Télen is a nagyhidegben is irritált a sok bagós.
Nem elég,hogy nagyon rossz télen a levegő minösége,a szmog miatt. Sétáltam az utcán ,és egyszerűen nem tudtam úgy sétálni hogy ne bagózzon rám valaki.
Kikerülni se lehet ha sétálás közben előttem üegy valaki és cigizik.
8/15 A kérdező kommentje:
Van egyáltalán olyan város Európában, ahol nem lehet a nyílt utcán dohányozni, csak kijelölt helyeken?
2017. ápr. 14. 12:34
9/15 anonim válasza:
Szerintem nincs. Mindenkinek egyéni döntése, hogy rágyújt-e, ha mondjuk sokan vannak a közelébe, főleg kisgyerekek, akiknek kellemetlen lehet a füst. Azt hozzáfűzném, hogy falun szerintem még többen dohányoznak, mint városban. Illetve a kéményekből kiszálló füst is eléggé szennyezi a levegőt, aki falura költözik, annak ezzel meg kell birkóznia. Főleg télen rossz, amikor mindenki fűt. Na, akkor tényleg éjjel nem is lehet szellőztetni, mert csak bejön a füst az ablakon. Mondjuk faluja válogatja, de általában így szokott lenni.
10/15 anonim válasza:
Én is akkor vettem észre ezt a dohányzás-dolgot, amikor kitiltották őket a megállókból, aluljárókból, kocsmákból, mindenhonnan. Azelőtt álltam / ültem a szokásos helyeimen a sarkon, a padon, a fatörzsnek támaszkodva... most meg ott füstölnek. Én is állhatok odébb, ülhetek odébb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!