Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nikotin hiány miatt vannak...

Nikotin hiány miatt vannak ilyen tüneteim, vagy az izgulás miatt?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy dohányos, de az elmúlt 1-2hónapban szinte már minden napra jutott, és az elmúlt 2-3hétben vagy 6-7doboz elment. Ma pedig érettségi. Tegnap nem gyújtottam rá, és ma sem akarok érettségi előtt. Viszont, görcsöl a hasam, meg remeg, étvágyam sincs, minden bajom van. Az érettségi miatt való izgulástól van az, vagy ennyi idő dohányzás után már ilyen nehéz lenne abbahagyni? Azért nem mondom egyértelműen hogy az érettségi miatt van, mert múlthéten is érettségiztem, angolból, és ott egyáltalán nem izgultam. Mondjuk itt félek egy kicsit a földrajztól, de lehetséges hogy már azért remeg a gyomrom, mert hiányzik a nikotin?
2010. máj. 13. 10:10
 1/4 anonim ***** válasza:
a nikotin stimulálja az idegeket, ha megvonod annak tünetei jelentkeznek: erős idegesség, nyugtalanság, hasmenés, hányás, köpködés, tisztul a szervezet, én nem gyújtanák rá már elmúlik kb. 1 hónap alatt.
2010. máj. 13. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:

gyújts rá.

ha elmúlnak ezek a tünetek, akkor a nikotinhiány miatt voltak. ha nem akkor csak izgulsz.

2010. máj. 13. 14:38
 3/4 A kérdező kommentje:

nem gyújtottam rá a vizsgáig, mert elvileg nem tesz jót az agynak a cigi vizsga előtt, mert lassul tőle az agy, vagy ilyesmit hallottam

lényeg, hogy mire megkaptam a feladatlapot, és végignéztem, és láttam hogy nem is olyan nehéz, elmúltak az tünetek, és mire kimentem vizsgáról, nem volt semmi bajom. Tehát, megnyugodtam, nem a nikotinhiány okozta a problémámat:D

2010. máj. 13. 21:47
 4/4 anonim ***** válasza:

"lassul tőle az agy, vagy ilyesmit hallottam"

na ne!

"objektíven mérhető kísérletek alapján a nikotin az alábbi pszichés hatásokkal bír:

- szorongásoldó hatás

- kedélyjavító hatás

- kontrollálható testsúly érzete

- koncentrációs képesség fokozódása

- pszichés függőség kialakítása "

lehet hogy nem pusztultál volna meg az érettségi előtt, ha rágyújtasz. a leszokás jó dolog de inkább érdemes valamilyen stresszmentes időszakba ültetni.

2010. máj. 15. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!