Nem értem, hogy a sok 18 év alatti személy honnan szerzi a dohányt/cigit, amikor elméletileg bent se tartózkodhatnak a dohányboltban?
Idosebb baratoktol
Van aki otthonrol hordja el a szulei cigarettajat
3 nagyon egyszerű lehetőség:
- bemegy a boltba és megveszi, mert kiadják neki
- megkér egy idősebb embert (rokon, ismerős, haver, trafik mellett elhaladó nagykorú járókelő), hogy vegyen már neki egy doboz cigit
- szülők is bagóznak és tőlük lop/kér/kap cigit
Az már az ő dolguk, hogy ilyen fiatalon tönkreteszik az egészségüket.
Kedves 6-ik. A dohánybolti eladónak jogszabályi kötelezettsége, hogy ha csak felmerül(!) annak az esélye, hogy egy bent tartózkodó személy nem múlt el 18, tök mindegy milyen ok miatt merült fel, el kell kérnie a személyit és amennyiben nem adja át/nem távozik a boltból, rendőrt lehet hívni rá. Ha valaki megbukik egy ellenőrzésen, nagyon csúnyán büntetik az eladót és a boltot is külön.
Ha egy csövest vagy bárkit megkérnek 18 alattiak, hogy vegyen cigit, eladóként nem szükséges mérlegelni, még ha egyértelmű is. A dohányboltban csak 18 év fölötti tartózkodott és ő vásárolt cigarettát érvényes fizetőeszközzel.
6. vagyok
-> 8.-nak
Persze ebben igazad van, csak a mivoltját nem értem, hogy merül fel. Egy tinédzsernél pedig, hogy nem.
De ha már ezt szóba hoztad. A karonülő gyermekemet hagyjam kint a dohánybolt előtt mert 18 év alatti nem tartózkodhat az üzletben? Nem hasamra ütöttem, megtörtént!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!