Az emeberek miért dobják el a cigi csikett az utcára, járdára?
Figyelt kérdés
2017. febr. 13. 15:30
1/12 anonim válasza:
Mert az olyan nagyot lendít az önbizalmamon.
2/12 anonim válasza:
Mert nincsenek tekintettel másokra. Az a baj hogy a legtöbb ilyen ezt csinálja máshol is. Még nyáron kerti partit tartottam direkt vettem hamu tartót mert a fele csapat cigizik erre annyit láttam hogy a kertem tele van cigi csikkel.
3/12 anonim válasza:
Én mindig telve látom a csikktartókat az utcán, de elég kevés van belőlük, talán többet kellene kirakni az utcákra.
4/12 anonim válasza:
Mert így egyszerűbb / azzal nyugtatják magukat, hogy az eső úgy is elmossa, elbomlik, stb. Namost, hogy a cigicsikkben maradt szennyezőanyag mennyire káros a talajnak, azt nem tudom. Ha sokat ledobálnak a földre, biztos nem tesz jót neki.
5/12 anonim válasza:
Én pl. azért mert mikor a végére érek sosincs a közelben még csak egy szemetes sem, a város számos pontján-jártam már így. Vagy a járdán oltom el a csíket vagy hagyom leégni a kezemben, cipelhetem persze magammal ezt követően, de akár haza is vihetném mert bedobni egy gyűjtőbe lehetetlenség sokszor.
6/12 anonim válasza:
Mert el lehet dobni. Ez ilyen társadalmi közmegegyezéssé vált, hogy a csikk NEM MINŐSÜL SZEMÉTNEK. Gondolom szépen komposztálódik, és jót tesz az aszfaltnak, és az utcaseprő se válik munkanélkülivé.
Ha az vált volna közmegegyezéssé (íratlan törvénnyé), hogy amikor az egyik elejti a csikket, a másik olyan pofont ad neki, hogy leszakad a feje, majd felszedeti vele, a csikket, meg a fejét a szent anyaföldről, akkor a csikk is szemétnek minősülne.
Jó, hát én megértem, hogy amikor hirtelen befordul a semmiből a busz, akkor már nincs idő hova máshova eldobni... még mindig jobb, mintha felmenne vele a buszra. Gyakorlatilag ezért alakult ez így.
7/12 anonim válasza:
Az emberek mindent eldobnak az utcán, tele van a város italos dobozokkal, papírszeméttel, kutyakakival, stb.
8/12 anonim válasza:
Meg azért mert ahogy a 7-es is írta, már eleve szemetet látnak mindenhol. És ezért gondolják úgy hogy egyáltalán nincs gond azzal ha eldobnak oda szemetet ahol már eleve van. Vonatkozik az a frissen feltakarított utcákra is, mert ott meg arra gondolnak hogy úgyis erős korrupció van az országban (az is már meglévő szemétnek számít), akkor meg pont egy eldobott csikk vagy italos üveg ne férne meg az utcán?
9/12 anonim válasza:
Én például azért, mert mondjuk a belvárosban 10-15 méterenként van csikktartó, amikor pedig kicsit "kijjebb" sikerül érni 100 méteres körzetben nincs... Ezek szerint amit a "külvárosból" kispóroltak azt a belvárosban bepótolták.
10/12 Trevor. válasza:
Miért dobják az emberek pl. a rágót is az utcára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!