A szivar mennyire káros?
Aki "ért" a dohányzáshoz az tudja hogy a szivar az teljesen más, mint a cigi. Tiszta dohány, nincs papírban stb. Múltkor egy ismerősömmel arról beszéltünk, hogy Isten azt mondja, hogy óvjuk magunkat a testi és lelki szennyező dolgoktól. Én régebben cigiztem és részben ezért is leszoktam, de volt már olyan, haverommal egy kis szivart, tényleg egy kisebb valamilyen szivart elszívtam és másnap nem lett semmi bajom nem szoktam vissza. És ismerősöm szerint, az ugye azért nem is a legjótékonyabb tulajdonságairól híres, így károsnak számít. De akkor ennyi erővel a mikrót is mellőzni kellene, mert az sem éppen vitaminokkal tölti fel az ételt.
Mi a véleményetek erről, a normális válaszokat szívesen meghallgatom.
Az hogy az egyik nincs olyan káros mint a másik, az csak önámitás. A mikrót emlegetni is az, köze nincs egymáshoz.
"normális válaszokat ". ??? Mi a normális szerinted?
Ha valaki neked ad igazat az a normális? Hidd el bármi, ha cigi , ha szivar , ha pipa, ha bármi majd nem egyformán káros mind. Lehet vigasztalni , ámitani magad , nagyon káros. Majd hosszú évek múlva veszed észre, csak akkor már szinte lehetetlen abba hagyni.
Nekem a haverjaim azt mondták, hogy ha cigizek, akkor minél előbb tüdőzzem le a füstöt, különben szájrákot kapok (de így csak tüdőrákot :).
Nos, valójában a sima cigi esetében is áthalad a füst a szájon keresztül a tüdőbe, azaz érintkezik a szájjal, tehát így is van esélye a szájrák kialakulásának, csak a tüdőrákénak nagyobb. Ez a szivarnál másképp van, hiszen a szivar füstjét nem tüdőzzük le (csak sokan nem tudják), a cigi füstjét viszont igen. Ezért elsődlegesen a szájrák kialakulása nő meg szivarozás közben, plusz mivel a füst sokkal többet volt a szádban, sokkal sárgábbak lesznek a fogaid, és sokkal büdösebb a szád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!