Ajánlott-e az e-cigi olyan embernek, aki nem használt normális cigit előtte?
Persze, teljesen más a kettő.
Cigi után ha nikotinmentes e-cigit szívsz, akkor "hiányzik" a nikotin, és ezt én úgy vettem észre, hogy nikotinmentesnél szívom-szívom és sosem érzem azt a "nyomást" a füstben, amitől "jól esik". :D Ezért szoktam nikotinosat venni, mint ahogy a cigi is az.
Én dohányoztam, de már nem, csak e-cigit szoktam. Amikor le akartam szokni, akkor nem tudtam átszokni az e-cigire. Mert teljesen más a kettő. E-cigi is egy külön "hobbi", sok köze nincs a rendes cigihez, viszont sokkal jobb annál. (szubjektív) Én szeretem, már 2-3 éve meg van az enyém. :)
19L
Még nem igazán lehet tudni, mik a hosszú távú hatásai. Annyi nagyon valószínű, hogy a normál cigarettához képest jóval kevésbé egészségkárosító. A folyadékok alapját adó propilén-glikol vagy glicerin nem igazán egészségkárosító, mindkettőt simán meg lehet enni. Előbbi egyeseknél okozhat allergiás reakciókat.
A magánvéleményem az, hogy valószínűleg nem igazán káros, de én nem szívnám, mert baromság :) De mindenki azt csinál, amit akar.
A VG-PG-vel nincs baj, ezek biztonságos anyagok amelyek normális e-cigikben használt hőmérsékleten is stabilak. Ha ízesítés nélkül szívnád az e-cigidet, akkor szinte kizárt, hogy bármi bajod lenne akár hosszú távon is. De ugye senki nem szívja a VG-PG-t nyersen, az aromákkal pedig lehet gond.
A fő baj egyrészt, hogy nehéz utánajárni, hogy egy adott aromában milyen vegyületek vannak, szabályzás erre még gyakorlatilag nincs. És még ha ismert és biztonságos élelmiszer-adalékanyagokból is áll, akkor sem tudjuk, hogy:
1. Nem lépnek-e reakcióba egymással
2. Két-háromszáz celsius hőmérsékleten lebomlanak-e más vegyületekké
3. A tüdőszövetben is ugyanolyan biztonságosak-e, mint az emésztőrendszerben.
Szóval lehet hogy nem tetszik neked a válasz, de tényleg nem tudjuk hogy mennyire egészségtelen az e-cigizés. Az biztos, hogy kevésbé mint a sima cigizés, de előfordulhat hogy némely aromákról kiderül majd, hogy azok is tudnak tüdőrákot okozni. És aki azokat használta egész életében, az majd jól megszívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!