Milyen hatással van a szervezetemre, ha átlagosan (de nem feltétlenül rendszeresen) havi szinten elszívok 3-5 szál cigarettát?
Amikor összeverbuválódunk egy kisebb társasággá az ismerőseimmel, rá szoktam gyújtani, mert azon ritka alkalmakkor jól esik, és ellazít. Néhány hónapja, talán fél éve van ez így. A hétköznapokon, vagy az ilyen alkalmakon kívül viszont soha nem cigarettázom. Nem is kívánom.
Az érdekelne, hogy ha ilyen ritkán szívok, mekkora a rizikója a dohányzásból származó betegségeknek, meg minden másnak, ami esetleg ezzel jár.
Ezen alkalmakkor kék Marlboro Touch-ot szívok.
20F
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az előző hozzászólásokkal én nem teljesen értek egyet. Tény, hogy jobb, mintha többet szívnál. Az is tény, hogy erről a szintről könnyebb az egyre nagyobb mértékű dohányzás felé csúszni. Viszont ennyi dohányfüst is nagyon nagy kárt tehet a szervezetedben, mondanám itt akár a sokat emlegetett daganatos betegségek rizikóját - nagyban alkat kérdése is persze, de mivel ezt a részét nem tudhatod a dolognak, mindenképpen plusz kockázat. És nem csak tüdő, a dohányzás gyomor-, hasnyálmirigy-, és még rengeteg daganat kialakulását előidézheti.
Sajnos ezek a folyamatok egy-egy sejt szintjén indulnak el, így az, hogy sokat szívsz vagy keveset, csak a valószínűségben különbözik, de ez a kis mennyiség is erőteljesen károsíthatja a szervezetedet.
Én azt gondolom, hogy amennyire lehet mérsékeld a dohányzásodat, és persze az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem dohányoznál.
A légzőrendszerednek sem tesz jót, rengeteg folyamatot negatívan befolyásol kis mennyiségben is, hosszútávú következményei lehetnek. Lehet, hogy 30 év múlva fogod megköszönni magadnak, ha most nemet mondasz.
"Ami jólesik az nem árt"
Hitegesd csak magad ezzel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!