Miért hiszitek azt, hogy a dohányzás függőséget okoz?
1) A dohányzás nem függőség, hanem szükséglet. (A különböző emberek, a különböző szükségleteiket, a dohányzással elégítik ki. Pl: stressz, unalom, jutalom, szomorúság, félelem, düh, fájdalom ...stb "kezelés".)
2) A nikotinnak semmi köze, sem a dohányzáshoz, sem a "függőséghez". Sőt! Önmagában semmilyen kémiai anyag nem okoz "függőséget".
3) A genetikának semmi köze a rászokáshoz/a dohányzáshoz/a "függőséghez". ( A régi dogmával ellentétben, ma már tudják, hogy a környezet sokkal nagyobb befolyással bír a szervezetre/a testre/a viselkedésre, mint maga a genetika.)
Nem a függőség tényét vontam kétségbe.
Egyébként én, ha mondjuk kíváncsiságból, vagy csak úgy brahiból, elkezdenék xanax-ot vagy frontint szedni, mondjuk egy hónapig, tuti, hogy nem válnék függővé. És hogy miért nem? Azért, mert nem volt semmilyen OK amiért elkezdtem szedni. Tehát aki függő lesz, az valamiért/valamire használja azt az anyagot(orvoslásként). Így válik előbb vagy utóbb, szükséglettévé.
Az érthetőség kedvéért, érdemes megnézni ezt az 5 perces kisfilmet. (Van magyar felirat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!