Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért hiszitek azt, hogy a...

Miért hiszitek azt, hogy a dohányzás függőséget okoz?

Figyelt kérdés
Annyian nyavajognak hogy jajj de leszoknék mert nem megy meg milyen függő vagyok. Pedig csak azért hiszitek el hogy függők vagytok mert rá van írva. Bebeszélitek magatoknak ezért tényleg rá is szoktok, pedig valójában nem lehet. Az állam meg a media persze tolja a dolgot, amit el is hisztek. A kérdés tehát: Miért nem lehet annyit dohányozni amennyi jól esik? Miért nem ismeritek be, hogy azért dohányoztok mert szerettek dohányozni? Nem gondoljátok hogy igénytelen módon 10perc alatt eldarálni rohanás közben egyszerűen pocséklás? Én is elhittem hogy függőséget okoz ezért rá is szoktam, majd rájöttem hogy csak bebeszélem magamnak. Azóta van hogy hónapokig rá se gyújtok. Ha mégis, igényesen, kikapcsolódás ként, mert igen káros, de én időnként szeretek dohányozni. Viszont függőséget azt nem okoz.

2016. okt. 10. 00:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

1) A dohányzás nem függőség, hanem szükséglet. (A különböző emberek, a különböző szükségleteiket, a dohányzással elégítik ki. Pl: stressz, unalom, jutalom, szomorúság, félelem, düh, fájdalom ...stb "kezelés".)

2) A nikotinnak semmi köze, sem a dohányzáshoz, sem a "függőséghez". Sőt! Önmagában semmilyen kémiai anyag nem okoz "függőséget".

3) A genetikának semmi köze a rászokáshoz/a dohányzáshoz/a "függőséghez". ( A régi dogmával ellentétben, ma már tudják, hogy a környezet sokkal nagyobb befolyással bír a szervezetre/a testre/a viselkedésre, mint maga a genetika.)

2016. okt. 13. 11:13
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
#11! Kívánom neked, hogy soha ne kelljen megtudnod, milyen pokoli dolog egy benzodiazepin függőség!
2016. okt. 14. 18:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem a függőség tényét vontam kétségbe.

Egyébként én, ha mondjuk kíváncsiságból, vagy csak úgy brahiból, elkezdenék xanax-ot vagy frontint szedni, mondjuk egy hónapig, tuti, hogy nem válnék függővé. És hogy miért nem? Azért, mert nem volt semmilyen OK amiért elkezdtem szedni. Tehát aki függő lesz, az valamiért/valamire használja azt az anyagot(orvoslásként). Így válik előbb vagy utóbb, szükséglettévé.

2016. okt. 17. 10:52
 14/14 anonim ***** válasza:
48%

Az érthetőség kedvéért, érdemes megnézni ezt az 5 perces kisfilmet. (Van magyar felirat.)

https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg

2016. okt. 17. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!