Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Heti 1 cigaretta a leggyengébb...

Heti 1 cigaretta a leggyengébb fajtából mennyire egészségtelen?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 14:19
 1/10 anonim válasza:
20%
Lehet hogy terhes leszel tőle.
2016. aug. 31. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden mennyiségben egészségtelen, a mértéke persze függ a mennyiségtől, DE: ne gondolkodj ilyen "ötletben", nagyon sokan úgy kezdik, hogy napi 1 szál, majd 2, majd heti 1 doboz... és észre sem veszi az ember, már napi 1-1.5 doboznál tart, ami borzasztóan káros...
2016. aug. 31. 14:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hosszútávon káros.
2016. aug. 31. 18:43
 4/10 anonim válasza:
81%
Egyetlen elonye, hogy ilyenkor legalabb meg konnyu rola leszokni.
2016. szept. 1. 14:37
 5/10 anonim válasza:
Minel gyengebb egy cigi annal karosabb.. Hosszutavon nem jo
2016. szept. 3. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
7%

Nos ebben az évben kijött néhány statisztika .

Ausztráliában a felnőtt korú dohányosok száma lement 63%-ról (1980) 13%-ra (2016)

Sajnos ennek semmi hatása nem volt az dohányzás okozta betegségek arányára . Sőt , Magas vérnyomás , infarktus , gutaütés , tüdőrák , gyomorrák , hasnyálmirigyrák , májrák mind emelkedett egy kicsit ,

Érdekes módon , mialatt a dohányosok száma leeset mintegy 75%-val , a dohányzás álltal okozott betegségek , nem csökkentek .

2016. szept. 3. 15:20
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
#6 Amikor ilyen allitasokat tesz valaki, illik legalabb egy linket vagy tudomanyos cikk referenciat adni.
2016. szept. 3. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:
9%
Ezek csak egyszerű statisztikák . Megnézheted bárhol.
2016. szept. 4. 01:37
 9/10 Fürtös válasza:

A dohányosok egy részének soha nem lesz olyan egészségkárosodása, ami rá lehetne bizonyítani a cigarettára.

Magyarországon még a hatvanas évekig is gyakorlatilag ismeretlen volt a tüdőrák még a dohányosok körében is, pedig akkor is voltak láncdohányosok, és sokkal durvább cigiket szívtak mint ma.

Viszont ma a tüdőrákosok 95%-a dohányos.

Szerintem a környezeti szennyeződés és a dohányzás együtt éri el azt a szintet, ami tüdőrákot okoz.

Ha gyenge a szervezeted ezzel a betegséggel szemben, és szmogos környezetben élsz, lehet, hogy a heti egy cigi is végzetes lehet.

De szerintem sokkal nagyobb annak a veszélye, hogy egy idő után a heti egyből kettő lesz, majd napi egy, majd sokkal több. Az egyik volt kollégám két év alatt eljutott a napi két száltól a 8-10 szálig.

Ja és ha valaki fel néz rád, lehet, hogy a te példádat követve lesz dohányos.

2016. szept. 4. 20:10
 10/10 anonim válasza:
Utolsó hozzászólóra reagálva: volt erről valahol egy cikk anno,hogy régen adalékmentes volt a cigaretta,szivar,stb. Manapság sok száz adalék,"ízfokozó" van hozzáadva. Lehet,hogy ez is összefüggésben van a rászokással,stb. Ahány statisztika,annyi eredmény. Pár éve egy egyetemi előadáson Dr. Zacher Gábor nekünk azt mondta,hogy ha beszélhetünk "egészséges" dohányzásról,akkor ő a vízipipát javasolja. De innen nézve egy jófajta szivar is egészségesebb lehet,mivel az csak dohánylevél jó esetben,míg a cigarettáknál esélyesebb jópár benzol jellegű hozzávaló. Ha heti egy cigi van csak tényleg,szerintem az nem okoz függőséget,de persze ez egyénileg változik mindenkinél. Én azt mondom, hogy ha jól esik, akkor egy szál nem a világ,de egyet tudok érteni azzal,hogy minden cigi vagy dohánytermék káros valahol. Én személy szerint vízipipázni szoktam,függetlenül a Zacher véleménytől. Már előtte 4 évvel elkezdtem. Társaságban jól esik,de ha nincs meg a baráti kör,köszönöm,elvagyok nélküle. Rajtad áll,hogyan állsz hozzá! :)
2016. szept. 6. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!