Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti hogy reagálnátok ha szülök...

Ti hogy reagálnátok ha szülök lennétek és a 16 éves gyereketek bevallaná nektek hogy cigizik?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és a szüleim is dohányoznak . Már 1 éve cigizem ezért úgy érzem ideje lenne bevallanom nekik de kicsit tartok hogy csalódnának bennem de mégis csak jobb ha elmondom nekik még mi előtt ők jönnének rá . Szóval ti szülők vagy ha nem is vagytok azok de ha lenne gyereketek hogy kezelnétek ezt a helyzetet és mit gondolnátok róla ? (Kérlek egészség ügyi tanacsoktól kiméljetek )

2016. aug. 1. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Nem örülnék neki, mert tudom, hogy mennyire nehéz leszokni. Ezért a legjobb igazán rá sem szokni. Szóval megpróbálnám lebeszélni. Persze veszekedés meg jelenetek nélkül.
2016. aug. 1. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
Ha nem tetszik nekik kérdezd meg hogy ők hány évesen kezdték, tuti hogy nagyjából ennyi idősen.
2016. aug. 1. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Nem örülnék, megpróbálnám elmagyarázni hogy káros és jobb lenne abbahagyni.
2016. aug. 1. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Ők is cigiznek. Szegénykém. A passzív dohányzás ártalmasabb, mint az aktív. Én azt mondanám a gyerekemnek, hogy tudod mit szokjunk le együtt.
2016. aug. 1. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szulok is dohanyoznak, a gyerek toluk tanul.

Es ne szidjanak ameddig ok is azt teszik, mert logikatlan az egesz.

Meg oke ha egy dohanymentes csaladban kellene elmondanod, de igy nincs baj.

2016. aug. 2. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szüleid tudják h dohányzol csak arra várnak h mikor vallod be nekik.Egy anya tud a gyermeke titkos dolgairól ezért hívják anyának h az olyan dolgokról is tudjon amik titokban a háta mögött folynak.Egy anya ha nem dohányzik egyből megérzi gyermekén a cigi szagot én anyám is megérezte elsőre pedig rágóval, parfümmel próbáltam el takarni a szagot de nem tudtam teljesen eltüntetni. Ha dohányzik akkor meg abból tudja h gyermeke is rá szokott h a cigis dobozából rejtélyesen tűnnek el a szálak.Nincs 5 perce h ki bontotta az új dobozt de már 3 szál kapásból hiányzik és csak 1 szálat szívott el.Ha úgy tölti a cigit akkor meg a dohány fogy el rejtélyesen hamarabb.Én nem tiltanám meg a lányomnak mert a tiltott gyümölcs mindig édesebb.Egész nap nem lehetnék a nyomába szal megtalálná a gyerek a módját h rá gyújthasson.Ha tiltják azért szívja ha megengedik neki meg azért.Aki rá akar szokni az úgy is rá szokik,aki nem az előtt szívhatnak bármennyit meg noszogathatják ezerszer is h gyújtson rá ő akkor se fog rá gyújtani. Ha megtiltanám szívná titokba ami rosszabb lenne mert titokba,a titkos bagó helyeken elő kerülnek a füves cigik is.Ezért jobb ha tudok róla mert akkor legalább le tudom ellenőrizni h milyen cigit szív meg kordába tudnám tartani pl 18 éves kora alatt el szívhatna naponta x szálat.Ezzel meg is van neki engedve a cigizés de ugyan akkor vissza is van fogva.
2016. aug. 2. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!