Cigis téma szerintetek?
Terhes lettem, azóta réparágással nyugtatom magam.
Sokan próbálnak ráaggatni különféle "jótékony" hatásokat, de ez kamu.
A cigi függőséget okoz, pótcselekvés is egyben.
semmi jótékony hatása nincs.
káros annál több!
a nikotin egy rovarölő méreg,tartalmaz a cigaretta formaldehidet(ezzel a döglött békákat konzerválják pl),cianid is van benne(patkányméreg)ólom,kadmium(gépkocsik aksijában van ilyen),ammónia (festékhigító)
hát én tuti nem szívnám:Sennyi káros anyag mellett kétlem,hogy jótékony hatása lenne bármire.
"Vannak jótékony hatásai is: például az étkezés után keletkező fáradtság és álmosság leküzdésére is alkalmas. Az emésztőmirigyek és belek működése fokozódik, így elősegíti az emésztést. A dohányzás mellékvesére gyakorolt hatásával fokozhatja a vércukor mennyiségét, emelheti a vérnyomást, csökkentheti az éhségérzést, valamint a hasi vérerek szűkítésével növelheti az agy vérellátását, ezáltal a szellemi munkát segíti elő. Az évek során kialakuló megszokások nyugtatólag hatnak, csökkentik az idegességet."
"A dohányzás összes káros hatása mellett, megemlítést érdemel az az egyetlen jótékony hatása, miszerint csökkenti az Alzheimer-kor, és a Parkinson-kor kialakulásának valószínűségét. Ez ugye hihetetlenül hangzik, mégis a kutatások azt bizonyították, hogy a dohányzás emeli a dopamin szintet, aminek a hiánya vezet az Alzheimer és Parkinson-kor kialakulásához."
Meg van vmi nagyon ritka gyomorbetegség aminek a kialakulásának esélyét csökkenti igazából annak a nevét kerestem de nem találom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!