Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzástól elmehet a hangom?

Dohányzástól elmehet a hangom?

Figyelt kérdés
4 éve cigiztem kb egy évig de nem sokat meg főleg bulikban, utána vagy másfél évig semmit, és most másfél éve megint szívom, de napi 4-5 szálnál nem többet (kivéve buliban). Néhány hónapja vettem észre hogy sokkal kevesebb a hangom és rekedtebb is. Akkor az orvos azt mondta biztos megeröltettem az énekléssel (kórusban énekelek). De azóta sem múlt el, sőt egyre rosszabb. A cigi okozhatja ezt a hangelváltozást?
2010. ápr. 15. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:
igen!
2010. ápr. 15. 19:03
 2/3 anonim ***** válasza:
nemhiszem, ennyitől még nem nagy bajod lesz. persze nem egészséges, és jobb lenne ha nem szívnád, de ismerek olyan embert is, hogy 40éve napi 3doboz 10milis cigit elszív, és azon kívül, hogy kicsit kávéfőzőre hasonlíó hangokat ad ki néha, semmi baja:D am vigyázz vele, hosszútávon tényleg nem egészséges, nagyanyám tüdőrákba halt meg:(
2010. ápr. 15. 19:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Jobb, ha megnézeted gégésszel, bár a súlyosabb betegségek, amik elviszik a hangot, inkább idősebb korban alakulnak ki.
2010. ápr. 15. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!