Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az elektromos cigitől miért...

Az elektromos cigitől miért kapar a torkom?

Figyelt kérdés
A napokban próbálgattam két ízesítésűt. Az egyik mogyorós volt, abból egy szívást csak, és egy kicsit kapart csak a torkom. Olyan mintha lerakódott volna valami a torkomban. És egy 10 perce egy mentolosat (mindkettő nikotin mentes ha ez számít), ebből a mentolosból jó sokat, mert próbálgattam. Ez normális dolog, azóta is köhögök folyamatosan és még mindig olyan mintha lerakódott volna valami ott. egy barátnőmet kérdeztem, ő ilyet nem tapasztalt. Persze ez lehet nem is baj, legalább nem fogok ilyet használni, de ez normális dolog? Egyébként ez előtt se cigit e e-cigit nem szívtam.

2016. jún. 14. 14:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
A nikotin biokémiailag nem additív!
2016. jún. 23. 02:50
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
utolsó válaszoló, ahelyett, hogy a gyakori kérdésektre írogatnál égbekiáltó baromságokat, inkább takarodj el a könyvtárba, és végre vegyél a kezedbe valami tankönyvet is, mert jelenleg segghülye vagy, de azért pofázol.
2016. jún. 23. 20:38
 13/20 anonim ***** válasza:

Utolsónak!

Tudod, hogy, hogy nevezik azokat, akik egy, a megszokottnál teljesen eltérő állítást hallanak/olvasnak, és erre pont úgy reagálnak ahogyan most Te? Agyilag sötét.

Az ilyen emberek próbálnak okosak lenni, közbe meg minden hülyeséget benyalnak.

Csakhogy tudd! önmagában semmilyen kémiai anyag nem okoz függőséget! És ezt, éppenséggel még csak nem is én találtam ki! (bár a 6 évnyi kutatásommal, magam is ugyanerre az eredményre jutottam.)

https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg

2016. jún. 24. 23:00
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Engem ne oktass ki te kis senki, inkább húzz vissza az odúdba, minthogy írásban nyilvánulsz meg a zinterneten te hülye proli. Vagy csináld utánam az összes egyetemi szigorlatomat a témában :D Képtelen lennél rá, mert egy imbecil tudatlan s*gg vagy. Csak tudnám, hogy az ilyenek miért akarnak folyton POFÁZNI. Nem tud semmiről semmit, de pofázik a turhadék. Legalább a nyelvüket lehetne kivágni. Hogy ne pofázhassanak.
2016. jún. 25. 12:38
 15/20 anonim ***** válasza:
te meg a kutatásaid XD meg a szar a gatyádban XD olvass már vissza mekkora marhaságokat fostál ide a billentyűzeteddel te marha :DDD
2016. jún. 25. 12:39
 16/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok az egyetemi végzettségedhez! Bár az írásod alapján, inkább néznélek egy 6(hat) osztályt végzett közmunkásnak, akinek kilóg a kapanyél a szájából.

Elnézést kérek a közmunkásoktól!

2016. jún. 25. 21:39
 17/20 anonim ***** válasza:

Már bocs, de mindketten hülyék vagytok. :D

Egyrészt azért, mert képesek vagytok így egymásnak ugrani, személyeskedéssel, és mindennel, egyszerűen csak puszta érvelések helyett, másrészt mert mindkét félnek igaza van valamilyen szinten csak mindkét fél túlságosan leegyszerűsíti a dolgot.

1. Való igaz, hogy nem feltétlen maga a kémia anyag okozza , és (ez nagyon fontos) TARTJA FENN a függőséget. Ez inkább függ lelki állapotunktól, és mentális egészségünktől.

2. Azonban kémia függőség is létezik, ezt hívják fizikai függésnek. Itt konkrétan csak a fizikai elvonási tünetek támasztják ezt alá. Csak hogy durvább példákat mondjak, egy hardcore heroinista ha hirtelen abbahagyja a heroint, és azt semmilyen más ópium származékkal, vagy annak helyettesítőjével nem pótolja, akár bele is halhat. De tudtom szerint ez igaz a durva alkoholistákra is.

3. Az, hogy mit hívunk függőségnek, ezen rágódni nettó balfszság. A pszichológia már régóta tudja, hogy bizony a függőségeknél az agyunk a kulcs, és a mentális egészségünk. A függőség akkor is függőség marad, ha csak azért drogozik valaki, mert agyilag bajos. A függőség egy gyűjtőfogalom úgymond, azaz azt jelenti, hogy mi úgy érezzük, hogy függünk tőle.

Tehát ha azt mondjuk, hogy xyz béla függ a nikotintól, akkor nem mondunk hülyeséget. Mert a függőség szó nem az okát fejezi ki, azaz, hogy béla miért szív cigit, hanem magát azt, hogy sokat cigizik.

Szóval jó lenne, ha befejeznétek mindketten, mert egyszerre mindkettőtöknek igaza van, és mindkettőtök hatalmasat téved. Ahogy ez a vita, úgy a világ sem csak fekete és fehér. (S a függőség sem)

A személyeskedés meg mindkettőtök lelki indikátora. S ez az indikátor elég erőteljesen pirosban van.

2016. jún. 26. 05:25
 18/20 anonim ***** válasza:

"xyz béla függ a nikotintól, akkor nem mondunk hülyeséget.'

Látom nem nézted meg a kisfilmet... Mert, ha megnézted volna, akkor most tudnád azt, hogy:

1) A nikotin(mint kémiai anyag) nem okoz függőséget.

2) Nincs olyan, hogy fizikai függőség.

Most már, hála az égnek, egy kicsit másképp kezdik nézni/vizsgálni a függőséget. Talán nem véletlen, hogy eddig semmilyen tuti módszert nem találtak ki/fel a függőség kezelésére. Eljött az idő, hogy ne a megszokott klisé szerint gondolkodjunk.

2016. jún. 26. 20:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Teljesen fölöslegesen vitáztatok, mert senkinek sincs igaza. A (valódi) IGAZSÁG EZ:

https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg

2016. jún. 28. 17:49
 20/20 anonim ***** válasza:
Bocsi, ezt nem ide szántam, de ide is jó.:)
2016. jún. 28. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!