Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » E-cigisek, vaperek! Aki...

E-cigisek, vaperek! Aki nikotinos lötyit tol, az hízott az átállás után?

Figyelt kérdés
2016. jún. 11. 14:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. én is olvastam azokat a cikkeket, mint a 8-as válaszoló. ezért kérdeztem, mi a tapasztalat. szigorú az étrendem, nem fogok többet enni. remélem, a "jobb hasznosulás" nem lép fel nikotin mellett, és nem fogok hízni.
2016. jún. 12. 14:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

10. válaszoló:

Az e-cigiben valóban nincs nikotin, viszont amit az e-cigibe beletöltesz folyadékot, abban van. :D

Ha valaki meséket is terjeszt, az bizony Te vagy. :)

Kicsit segítek, hogy tanulj, és ne csak fröcsögj.

Az e-cigi liquid azaz folyadék ezeket tartalmazza általában: Növényi glicerin azaz VG (természetes anyag), propilén glikol azaz PG (valóban nem természetes), aroma (általában PG-t alapú oldószerben), és nikotin.

A PG, és VG arányt lehet változtatni, attól függően, hogy több füstöt szeretnénk e, vagy több ízt. VG felelős a füstért, és a PG meg az ízért. Leggyakrabban 50%VG-50%PG arányt használják, de mondom, lehet variálni.

A nikotin mennyisége az adott folyadékban mg/ml formátumban van megadva.

Egy kezdő dohányos általában 18mg/ml-eres liquidet szokott használni, extrém esetben 24mg/ml.

Aztán általában mindenki folyamatosan gyengébb liquideket kever, vagy vesz magának. Pl. jómagam most 3mg/ml-es liquidet használok.

Persze lehet kapni külföldről extrém magas nikotin tartalmú alapleveket is, ez meg azért jó, mert ha saját magadnak kevered a liquidet, akkor olcsóbban hozzájutsz. Lehet kapni pl 100mg/ml-es keveréket is, vagy akár magasabbat is. Azonban ezek már nagyon veszélyesek, mivel ezekben annyira magas arányban van nikotin, hogy erőteljesen mérgező folyadékoknak számítanak.

Nem egyszer elő is fordult az, hogy a nem helyesen tárolt folyadékokhoz hozzáfért valami háziállat, vagy akár gyerek. Súlyos mérgezést, vagy halált okozva. Tehát érdemes az ilyen erős alapokat nagy körültekintéssel használni, és tárolni.

Amúgy meg nem reklámozzuk, hanem beszélünk róla. Te is ezt teszed, tehát akkor te is reklámozod?

Amúgy meg az, hogy e-cigizés mellett valaki még sima cigit is szív, inkább betudható annak, hogy hiányzik neki a rendes füst, vagy akaratgyenge, vagy agyilag pont annyira zokni mint Te. Ugyanis nincs tisztában azzal, hogy neki milyen erősségűt kéne szívnia, sőt, azt se tudja, hogyan kéne szívnia, és mit. Mert ezt sajnos meg kell tanulni. S még utána se olvas.

2016. jún. 12. 15:12
 13/18 -H.- ***** válasza:

Az e-cigi lötyijében lévő VG annyira természetes anyag, hogy még a te szervezeted is termeli.

Az aromák általában részben természetes aromákból készülnek.

A nikotin is természetes.

Egyedül a propilén-glikol az, ami nem igazán fordul elő a természetben.

2016. jún. 12. 21:35
 14/18 anonim ***** válasza:

No de ezeket az anyagokat az izzószál elégeti, oxidálja, egyesíti. Ebből származik a füst. Nem vagyok meggyőzve, hogy a keletkezett anyagok csak is egészségesek volnának!

Nem emléxem a kezdetekre, hogy mikor, de már csak nem két évtizede árulják az ecigit. Biztos lehetsz benne, hogy úgy árulták a kezdetekben, hogy nem tartalmaz nikotint, ezért sem került be a jövedéki termékek listájára. És úgy hirdették, hogy nem vonatkoznak rá a cigis szabályok. Bárhol, bármikor szívhatod.

Most, hogy egy hazug írásos nyilatkozat alapján többen is elhiszik, hogy nikotintartalmú a liguid, lám, már nem szívhatod közterületen!

Én közvetlen a gyártót kerestem fel azzal a céllal, hogy kiderítsem a patronba cseppentett folyadék összetételét, a nikotin nem szerepelt köztük. Anno még tízen valahány évvel ezelőtt, mikor a kormány jövedéki adóval terhelte a dohány termékeket. Az összetétel azóta sem változhatott, csak a mellékelt írásban lehetnek változások. Az ecigi az 100% nikotinmentes füst. Legalább is ilyenek voltak a reklámok.

2016. jún. 13. 09:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Te nem vagy normális. Ezt a szó klinikai értelmében mondom, pontosan úgy írsz, ahogy paranoiás vagy tévképzetes emberek szoktak.

Természetesen a lötyiben pontosan annyi milligram nikotin van, amennyivel árulják. És ha tudnál kezelni egy tömegspektrométert, magad is meggyőződhetnél róla. Világszerte kutatólaboratóriumok tucatjai vizsgálják a különböző lötyiket, a porlasztás során keletkező/megváltozó vegyületeket, a nikotin szervezetbe kerülésének részleteit és vérben mérhető koncentrációját különböző használati paraméterek mellett. Ezek nyilvánosan elérhető információk, publikált, tudományos cikkek.

Erre te idejössz és azt mondod, nincs benne nikotin mert te beszéltél a gyártóval és a kormány ezt csinálta meg azt csinálta és hazug írásos nyilatkozat így meg úgy. Elmebeteg vagy barátom.

2016. jún. 13. 12:02
 16/18 anonim ***** válasza:

"különböző lötyiket, a porlasztás során keletkező/megváltozó"

ugyan má! hagyd mán ezeket a diplomatikus meséket! vedd magad észre! hol van az e cigiben porlasztás? Egy izzószál van az akkumulátor két pólusára kötve amit egy vákuum kapcsoló kapcsol. ha megszívod akkor kapcsolja be a fűtést ami magas hőmérsékleten elégeti a patronban lévő folyadékot. Ebből származik a füst.

2016. jún. 13. 17:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Hehe, kár volt túltolni. Amúgy jó troll vagy, teljesen hihető, én az utolsó kommentedig simán beszoptam. Tízből kilenc pont.
2016. jún. 13. 17:41
 18/18 -H.- ***** válasza:
Ne írj már ilyen hülyeségeket, mert komolyan veszik!
2016. jún. 13. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!