Károsabb-e a vízipipa, mint a normál cigi?
Ugyebár a cigaretta káros hatásait nem kell ismertetni. A vízipipa ellen pedig a következő 2 a leggyakoribb érv: sokkal több füstöt szív be az ember ---> több co2 ( szén-dioxid ), illetve több nikotint tartalmaz.
Ellenben károsabb-e, ha ritkán használjuk? Bátyám lánc dohányos volt. Napi 1 doboz cigit szívott. Hosszú idő alatt eljutott odáig, hogy egy doboz cigi elég 2-3 napra. Én vízipipázom, 3-4 hetente, max 2 havonta.
Még így is károsabb? Mi lenne, ha heti rendszerességgel szívnék? Úgy se lenne károsabb?
Vizipipaban nincs katrany ami lerakodjon.
Kb 2 metert tesz meg a fust amig eler a szadig.
Hideg a fust ami sokkal kevesbe karos.
Erre konkretan raszokni nem fogszbsoha, mert egyedul szar. Tarsasaggal tok funny meg minden.
Ha csak alkalmanként csinálod valószínűleg nem károsabb
Viszont itt jóval több co-t szívsz be mint ciginél, ami igen mérgező, nikotinból is több kerül a vérbe, valamint itt is keletkezik egy rakat rákkeltő anyag, az is tévhit hogy kátrány csak a cigipapirból van
Tény hogy ezeknek egy része lerakódik a csőben, meg a víz is felfog valamit, de így is jut beléd bőven
Szintén nem igaz hogy nem lehet rászokni, ebben is ugyan úgy van nikotin mint a cigiben, ha túlzásba viszed ugyan úgy rákaphatsz
Ha vizipipa követ használsz a nikotint biztos offolod vele, valamivel egészségesebb
Szóval hülyeség hogy nem lehet rászokni, a víz kiszűr mindent, meg szívja mindenki nyugodtan amit a nagy vizipipafanok hangoztatnak
Amúgy nekem is van vizipipám, használni is szoktam, de nem árt ha tisztában vagy a kockázatokkal és nem hülyeségekkel nyugtatgatod magad
Lényeg hogy mértékkel kell ezt is csinálni mint minden mást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!