Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányzás miatt elveszíthete...

A dohányzás miatt elveszíthetem a hangom?

Figyelt kérdés
Kb 1 éve dohányzom, és az utóbbi 1-2 hónapban egyre gyakrabban vagyok berekedve (minden nap többször), ilyen nyákos érzésem van a torkomban mindig, és egyre többször fáj is a torkom. Ez mire utalhat, mi lehet a következménye?

2016. máj. 28. 23:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem, max megváltozik/eltorzul tőle.
2016. máj. 28. 23:49
 2/13 anonim ***** válasza:

Sokat cigzel es jön fel a slejm, a légcsövet bevonó nyálkás réteg a dohányosoknál megvastagszik mert a füst miatt jobbn kiszárad es így védekezik a szervezet. Egyébként gége rak eseten elveszitheted a hangodat, igen. Ez ha nem szoksz le vagy mersekeled a dohányzást mostmár ilyen lesz vagy rosszabb.

Mennyit szivsz? En öt évig dohányoztam de csak a 4. év végére jutottam el idáig, mondjuk akkor mar napi 1-1,5 doboz ment. En mar letettem ajánlom neked is, nincs teknika tipp trükk, lerakod, 48 óra alatt kimegy a nikotin, utána mar csak pszichés függés es akarat kérdése...

2016. máj. 28. 23:49
 3/13 anonim ***** válasza:
Legrosszabb esetben igen.
2016. máj. 29. 06:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha kialakul mondjuk egy gégedaganat sajnos elveszítheted, igen.
2016. máj. 29. 13:22
 5/13 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem ezt nézd meg. 2:35 nél van a lényeg.

2016. máj. 29. 17:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát ez baromság! Sem a nikotin, sem a kátrány nem csinál ilyesmit! Ezek a mesék csak a túlzott dohányellenes propaganda. Akinek gégerákja lett nem lett száz százalékosan bebizonyítva hogy a dohányzás okozta. Sok gégerákos nem is dohányzott soha. Ez a baj a tudománnyal. A tudomány a politikai elvárások szerint változtatja a statisztikát.
2016. máj. 29. 19:33
 7/13 anonim ***** válasza:

De nem is egészséges :D

Egyébként én is cigizek...de elég "megható" videó és biztos van akit ez rávesz arra, hogy letegye ezt a szart.

2016. máj. 29. 19:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Öregem! Én is szívom 9 éves korom óta. Az állapotom néhány évvel ezelőttig egyre rosszabb lett. Aztán történt valami, amitől javulni kezdtem. Ha a cigaretta annyira rossz lenne, az én állapotom nem javulhatott volna. Biztosra merem mondani, hogy az állapotok kialakulásához semmi köze a ciginek. Ezt csak a hiszékeny megvezethető birkák állítják. Mert nem tudják, hogy egy egyszerű megfázás szövődményei miatt fosik szét a tüdő, és nem a nikotin teszi tönkre.
2016. máj. 29. 23:44
 9/13 anonim ***** válasza:
8-as, nyugodtan áltasd magad a baromságaiddal.. A tüdőd nem a nikotin miatt fog tönkre menni, hanem a kátránytól, ragasztótól, és attól a 4000 alkotóelemtől, ami a cigit, cigivé teszi..
2016. máj. 31. 02:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Talán inkább az iparban, a tartósítószerekben kéne keresni azt amiről te beszélsz, nem pedig arra kéne ráfogni az elváltozásokat, amit az ember már a kezdetek óta ismer, és használ. A nyálban kicsapódó kátrány amit oly fennhangon károsnak tart a tudomány, nos az az emésztést segíti elő.

Csak hát az elbutult túliskolázottak nem tudják, hogy a füstölt szalonna nem tartalmaz semmilyen ipari hulladékot, és ősapáink attól lettek erősek!

2016. máj. 31. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!