Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért mondta ezt az eladónő?

Miért mondta ezt az eladónő?

Figyelt kérdés
Van egy hely, ahol cigit veszek. Ma vettem egy dobozzal, és azt mondta az eladó, hogy nem fogja kiadni, mert nem vagyok 18, mondtam, hogy februárban leszek. Ezt a dobozt odaadta, és azt mondta-nem tudom szó szerint idézni-, hogy ha nem lát minden reggel ott, akkor nem adja ki a cigit, mert megbüntetik keményed addig, amig nem töltöm be a 18-at. Lehet nekem ebből valami bajom?
2010. ápr. 7. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom neked nem, ha kiadja neked, akkor őt büntetik meg, ha nem adja ki, akkor pedig az élet megy tovább, akkor senkit se büntetnek. Legalábbis én így tudom.
2010. ápr. 7. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:

neked ebből nincs bajod. de az eladónak annál inkább. elég rendesen megbüntetik, mivel 18 éves alulinak dohányárut és szeszes italt kiszolgálni tilos. és az nem számit hogy mikor töltöd be, ha egy nap mulva is, akkorsem vagy még 18..

de amugy eladótól függ mert van amelyik bárkit kiszolgál csak bevétel legyen van aki követi a szabályokat. de legtöbb helyen inkább betartják mert elég magasak a büntetések

2010. ápr. 7. 21:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Elég nagyvonalú vagy. Most április eleje van és 18 leszel februárban...hol van az még? Egyáltalán melyik februárban?
2010. ápr. 7. 22:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Jövő februárban : )
2010. ápr. 8. 11:54
 5/9 anonim ***** válasza:
vegyel mashol cigit!Vagy kerj meg egy idosebb embert az utcan,hogy legyen szives venne neked cigit:-D 22/L
2010. ápr. 8. 15:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezt a taktikát régebben használtam :)
2010. ápr. 8. 15:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért mondhatta, mert az ellenőrök pont olyan korúakat küldenek be tesztvásárolni, mint te. Éppen alig 18-ak, de akár annyinak is látszódhatnak, aztán ha nem kér személyit, vagy odaadja, akkor megbüntetik. De mivel minden nap lát téged, ezért bízik benne, hogy te nem ellenőr vagy.

Téged nem büntethetnek meg érte.

2010. ápr. 10. 00:52
 8/9 anonim válasza:
én ma töltöttem be a 18at. és nem adták ki a cigit, azt mondta az eladónő h kell vmi papír... szerintetek? :D
2010. máj. 4. 23:41
 9/9 anonim ***** válasza:

"Azért mondhatta, mert az ellenőrök pont olyan korúakat küldenek be tesztvásárolni, mint te. Éppen alig 18-ak, de akár annyinak is látszódhatnak, aztán ha nem kér személyit, vagy odaadja, akkor megbüntetik. De mivel minden nap lát téged, ezért bízik benne, hogy te nem ellenőr vagy.

gratulálok neked ha azt hitte hogy ellenőr(vagy feltételezte) akkor nem lett volna olyan hülye hogy ezt odaadja

Téged nem büntethetnek meg érte."

2010. máj. 15. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!