E-liquid így lehetséges?
Eliquid ugye 3 részből áll.
- VG, azaz növényi glicerin, ez adja az aránylag sokáig megmaradó gőzt/füstöt. Pl. aki több gőzt szeretne, az VG többségű e-liquidet vásárol, vagy kever. Önmagában VG-t szívni lehet ugyan, de úgy sokkal kevésbé lehet érezni az aromákat. Ezért nem nagyon szokás. Ha valaki több füstöt szeretne, akkor az úgynevezett füstbajnok keveréket veszi, vagy keveri, ami általában 70%vg, 30%PG-ből áll.
- PG, azaz propilén glikol, ez felelős az ízért főleg. Azaz ebben oldódik leginkább az aroma. Önmagában bár ad egy kevés gőzt, de az hamar elillan, és nem olyan jó szívni. Cserébe intenzív az íz élmény.
- Aromák. Az aromákat általában PG-ben oldva árulják. Tehát ha elmész egy ecigi boltba, és veszel egy bármilyen aromát, akkor az PG-ben oldott aromát jelent.
Szóval, egyrészt igen, lehetséges így keverni magadnak eliquidet, de jó lenne tudni, hogy az a növényi eredetű ízesítő tulajdonképpen miből is áll.. Mert lehet, hogy fel sem oldódik a növényi glicerinben. No meg érdemes lenne venni hozzá PG-t is, hogy ne csak sok gőz legyen, és kevés íz, hanem legyen gőz is, meg íz is.
Amúgy borászati szaküzletekben lehet kapni általában 99,5%-os PG-t is.
Aromákat személy szerint inkább azt ajánlom, hogy rendes e-cigi boltokból vegyed, és főleg olyan gyártóét, amit sokan használnak/szeretnek.
Az e-cigizés legnagyobb kockázata pont az aroma, mert többségében fogalmunk sincs, hogy pontosan mi is van benne. Ezért is jobb szerintem, ha már bejáratott, sokak által használt aromákat vesz az ember, és nem magának kever ismeretlen eredetű cuccokat, amivel kitudja, hogy hogyan árt magának.
Értem és milyen fajta aromákat ajánlanál? Vagyis melyik gyártó aromáit amelyik nem tartalmaz diacetilt.
Amúgy tudom, hogy VG és PG is kell az e-liquidba de kíváncsi vagyok, hogy tiszta VG-vel milyen gőze lesz.
Olcsóbb kategóriából SOLUB aromákat szeretem mostanság.
Közepes árkategóriából Revolute
Drágábbak közül meg Twisted Flavors több aromája, meg a Revolute high-end umami aroma.
BF, meg TPA aromákról elég vegyes a tapasztalatom. Annyira nem vagyok oda értük de azért van 1-1 íz ami jól el van találva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!