Tüdőröngten kimutatja?
Figyelt kérdés
A tüdőröngten kimutatja a dohányzást? nem rendszeresen cigizek kb 2éve de volt hogy kihagyatm több hónapot meg 1hónapba max 2 doboz volt mostanába max 1 doboz 1hónap meg2hete nem cigiztem.Szerintetek?2010. ápr. 2. 20:09
1/6 A kérdező kommentje:
Nehezen kapok levegőt kb 1 hónapja mostanába már szúr is a tüdőm és elakarnak vinni tüdőröngtenre.Mennyi az esély hogy kimutatja?
2010. ápr. 2. 20:14
2/6 anonim válasza:
A röntgen nem a dohányzást mutatja ki, hanem a dohányzás által okozott szövődmények egy részét. Vagyis ha esetedben kialakult már olyan jellegű és mértékű szövődmény (pl. COPD, daganat stb.), ami megüti a mellkasröntgen érzékenységét, akkor igen. Ezt a leírtak alapján nem tartom valószínűnek, bár vannak kevésbé szerencsés genetikai konstellációval élő emberek, akiknek minimális mértékű dohányzás is igen komoly problémákat okoz.
3/6 anonim válasza:
Bocs, de ugy kérdezted ezt mintha örülnél hogy ha a rtg nem mutatna ki semmit,
Ja az jo ha nem mutat ki semmit addig jo, de mért örülnél neki ???? ha valaki dohányzik ( hozzáteszem én is ) sajna tüdö rtg-n hozzáértö látja, attol függetlenül, hogy nincs még tüdö rákod, igy nem is irnak rola semmi különöst, bár lehet a tüdöd, már nem az igazi szinü, bocs ez igy van.
Hozzáteszem 1 honapban 2 doboz, az semmi, tehát, ha ennyit szivsz nincs félni valod !!!
4/6 anonim válasza:
Ha ennyire parázol nem kéne cigizni! Egyébként 5 éve dohányzom nemrég voltam szűrésen és bár nem találtak semmit a nő megemlítette, h elég fekete a tüdőm és jó lenne legalább csökkenteni ha nem tudok leszokni!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. és abba hagyom a dohányzást:) 17éves vagyok mennifog:)
2010. ápr. 3. 09:48
6/6 anonim válasza:
Ez nem cigi. Inkább megfázás. És örülj neki, ha egy egyszerű röntgen kimutatja a gyulladást. Legfentebb kapsz rá gyógyszit, és annyi. Az a rosszabbik eset, amikor nem találják a bajt, és találgatnak. Inkább menjél el önként szűrésre, mint izgulj, vagy komolyabb bajod legyen. Szal ne a dokitól félj....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!