Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért nem kaphatok e-cigi-t?...

Miért nem kaphatok e-cigi-t? 14/F (Többi lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy e-cigi-t, de anyám nem engedi, mert azt hiszi, hogy káros az egészségre. Pedig csak a nikotinos e-liquid, de amúgy sem olyat használnék. Egy csomó videót néztem, meg olvastam utána, de nem fogja fel, hogy ez csak gőz/vízpára, és nem füst. Mit csináljak?

2015. dec. 29. 12:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Szerintem nem tud ilyenről, hogy valakinek felrobbant.

De nem ez a lényeg. Az e-cigi szerintem nem káros, tudnám szívni itthon is, és ez vízgőz;pára, vagy nem tudom pontosan melyik, és ez nem káros. Alapból a szervezetnek vízre is szüksége van. (Tudom ez hülyeség, csak azért mondtam, mert a víz(szerű) gőz, ami az e-cigi-ből jön ki, nem káros.) Csak szeretném megértetni vele, hogy nem káros semennyire sem. Csomó olyan ismerősöm van, akinek a szülei vettek e-cigit, és ők is 14-15 évesek, és a szülők nem cigiztek soha.

2015. dec. 29. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
Kiskorú vagy.Fogadd el azt,hogy anyukád nem fog neked venni e-cigit.10 ezerbe kerül egy.Szerintem anyukád nem fog ennyit kiadni csak azért,hogy a kisfiának meglegyen a napi öröme.
2015. dec. 29. 15:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem 10e, hanem 7e. És én is raknák bele nyilvánvalóan.
2015. dec. 29. 15:05
 14/20 -H.- ***** válasza:

Fogalmam sincs, honnan vetted, hogy az e-cigi nem káros. Az biztos, hogy aki ezt állítja, az hazudik, a másik dolog, amiben biztos vagyok, hogy Darth Vaper sosem mondta azt, hogy az e-cigi nem káros!

Igenis, az e-cigi is káros. Messze nem annyira, mint a hagyományos cigi, de káros, főleg egy fejlődő szervezetre tekintve.

A világon semmi szükséged nincs neked sem e-cigire, sem hagyományosra. Majd, ha idősebb leszel, és kicsit nagyobb rálátásod lesz a témára, eldöntheted te magad, hogy mit szeretnél, addig pedig hallgass a szüleidre.

(Az e-liquidben és a kifújt párájában pedig legfeljebb 4-5% víz van, de ez az igencsak maximum, ennél általában jóval kevesebbet tartalmaz. Amit kifújsz, nem vízpára, és nem is vízgőz. Ne takarózz ilyen hülye dumával, hogy a szervezetnek szüksége van rá...)

2015. dec. 29. 15:37
 15/20 anonim ***** válasza:
14 évesen? 2 okból nem veszi meg szerintem. 1. Nem gondolod, hogy pont az anyukád fogja támogatni ezt a káros szenvedélyt saját pénzéből, és azzal, hogy ő veszi meg majd a porlasztókat meg a liquideket havonta neked. 2. Ha már ezt akarod tenni old meg magad. Tesóm is magának megoldotta és kész. Ne nyalasd ki a segged.
2015. dec. 29. 20:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Már terveztem, hogy meg akarom ölni magam, nyugi:) Volt már nálam kés, olló, szóval akár ezt a pár mondatot sem írnám le, mert ennyi erővel most is öngyilkos lehetnék.
2015. dec. 29. 22:35
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha egy ilyen hülye gyerekem lenne mint te, rég szabadultam volna a börtönből. Ha 14 évesen megfordul a fejedbe, hogy öngyilkos leszel, akkor tedd is meg. Kés, olló volt a kezedbe, huhu Anyuci megengedte?! Mivel ettél eddig, ha nem késsel-villával?? Kanállal nehéz a rántotthúst elvágni.. Nem hiszem, hogy az embernek lehet akkora sérelme az életben, amit nem tudna megbeszélni a SZÜLEIVEL elsősorban. De az előzőek nagyon szépen leírták. Ha CSAK Szerinted igaz az, hogy gőzt fúj ki, nagyon tévedsz. Szerinted az e-liquid csak szörp, hogy semmi nincsen benne?! Sokkal több dolog van benne, mint te azt hiszed.. A mai világban nincs olyan, ami nem káros. Az e-cigi sokszor rosszabb is mint a vízipipa, ezek mind károsak csak nem ugyan olyan mértékben.
2015. dec. 31. 13:47
 18/20 A kérdező kommentje:

Hidd el, vagdostam magam már.

A szüleimmel sosem beszélek meg semmit, magam oldom meg a gondjaimat.

Boldog új évet:)

2016. jan. 1. 01:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha nem beszélsz meg a szüleiddel semmit sem, akkor mit vársz tőlük?? Kész p*csa, meleg málé?! Hát nem így van.

De hidd el, Anyád-Apád csakis érted él, és nem akarják elbaszni az életedet!

2016. jan. 1. 11:31
 20/20 A kérdező kommentje:
Én igazából non-stop gépezek, a szüleim elváltak. Anyámmal inkább csak a tanulásról beszélünk másról nem. Max ha kell a kaja. Most lecsicskázhattok, de ez van. Én sosem mondok el semmit a szüleimnek, inkább magamban tartom és magammal kezdek valamit.
2016. jan. 1. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!