Ha vízipipába nem dohányt rakok, hanem csak követ, akkor hosszú távon attól lehet rákos megbetegedésem?
Figyelt kérdés
Mennyire lenne káros a vízipipa használata kővel?2015. nov. 22. 08:13
1/11 anonim válasza:
Mindentől lehetsz rákos ami füst. E cigire is azt mondják hogy nem káros, de mivel olyan anyagot szívsz be ami nem a tüdődbe illik, persze hogy rákkeltő. De SOKKAL csekélyebb rá az esély mintha dohánnyal szívnád. Dohány az egyik legszarabb anyag amit szívsz. Ha nem vagy rászokva, én kerülném.
2/11 A kérdező kommentje:
A kőben 0% a nikotin, így nem nagyon lehet rászokni. 1-2 helyen azt olvastam, hogy ami keletkezik az inkább csak vízgőz és annyi káros anyagot Budapesten is belehet szívni a gépjárművek miatt. Ennek mennyi valóságalapja lehet?
2015. nov. 23. 19:50
3/11 anonim válasza:
Hülyeség. Nem vagyok nagy vizipipás, csak én is utánna ovlastam holnap érkezik meg egy aladin 111cm-es pipa. Ez lesz az első. De ha jobban belegondolsz az elég nagy marhaság hogy vízgőz. Vízgőz úgy keletkezik hogyha a vizet melegíted. Itt meg pont az a célja a víznek hogy lehűtse a füstöt, mivel ha le van hűlve a füst azok a méreg anyagok nem szabadulnak be a szervezetedbe amik hő hatására oldódnak. Holnap jön a kő is. Kipróbálom. Nem tudom milyen gőzt szívsz be de biztos hogy nem vízgőzt. :)
4/11 anonim válasza:
De abban igaz hogy mivel nem nikotint szívsz be nem nagyon lehet rászokni. Max ha nagyon sokat csinálod, mindennap 7 órát egy idő után hiányozni fog a mozdulat a megszokás miatt. De rászokni nem hiszem hogy lehet. Próbálj meg inkább kutatásokat olvasni róla, mert lehet hogy hülyeséget írok, de én így gondolom. Az interneten elég sok hülyeség kering, nem szabad mindegyiknek hinni.
5/11 A kérdező kommentje:
és abban mennyi lehet az igazság, hogy kővel csak annyira káros, mint egy nagyobb városban élni, ahol van szmog általában?
2015. nov. 25. 20:27
6/11 anonim válasza:
De, vízgőt szívsz be, mert a kövön lévő glicerin hő hatására vízre bomlik..
8/11 Ijj-ijj válasza:
Na itt igen nagy tévhitek vannak vízipipa ügyben.
1 glicerin a büdös életben nem fog vízzé bomlani.
2 az aromát a szén hője hevíti fel ez beoldódik a vízbe, és azt a vízpárát szívod be kavics esetén dohánynál viszont tényleg füst keletkezik. Mindkét esetben keletkezik szén - monoxid kaviccsal kevesebb.
3 a kavics esetén tényleg pesti levegő szintjén van a károsítás, de dohánnyal ott a kátrány is...
9/11 anonim válasza:
Dohánynál sincs kátrány!! Hiszen csak melegíted a dohányt, konkrétan nem ég el (ha vége a pipának láthatod hogy ott a kiszáradt dohány).
10/11 A kérdező kommentje:
A kérdés nem a dohány, hanem a kő használatához szólt!
2015. dec. 7. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!