Ha szájon tüdőzöm le a cigit akkor szédülök miért/mitől?
Nem tudom a többi mennyire igaz hogy tiltakozik e pl ..
De én azt hallottam meg tapasztaltam ha túl intenzíven szívod a cigit akkor nem jut oxigén a szervezetedbe
Üdv Piros hosszú viceroy-t szívok és 17 éves vagyok.:)
De próbáltam 1 töltött cigit és úgy nem szédülök..
A hirtelen, rövid ideig tartó megszédülést ciginél a szénmonoxid/dioxid, és ezáltal az ideiglenesen fennálló oxigénszint csökkenés okozza.
Ha szájon át tüdőzöd, akkor több füst kerül a tüdődbe, plusz sokkal koncentráltabb keverékben. Szóval kevesebb "fals" levegőt tüdőzöl le közben.
Ez az érzés egy idő után nem fog többet előjönni, ha sokat cigizik az ember. A dohányzó emberek vérében a szénmonoxid szint jóval magasabb mint nemdohányzó társaiknál. Viszont ha mondjuk egy dohányzó ember 2 napig nem gyújt rá, az elegendő idő, hogy a szénmonoxid távozzon szervezetéből. Utána megint rágyújt, akkor nagy valószínűséggel az első pár slukknál megint meg fog szédülni.
Mondjuk én ezt tapasztaltam úgy is, ha este elalvás előtt 1-2 órával nem cigiztem, akkor a reggeli első ciginél megint szédültem elsőre. Szóval szerintem ez személyenként változó.
Viszont javaslom, hogy szokj le minél hamarabb. Vagy ha a leszokást nagyon nem akarod, vagy nem tudod megvalósítani, akkor legalább szokj át elektromos cigire.
18 évig dohányoztam, szóval tudom, hogy mivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!