Az hogy olyan sokat szívtam azt a levegőt nagyon káros lehetett és lehet?
A passzív dohányzás károsabb, mint ha te magad dohányoznál...
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, körülöttem mindenki dohányzik.
Szóval valahogy mond annak, aki a közeledben szeretne rágyújtani, hogy kinyitott ablak mellett tegye, vagy odakint.
De ne kockáztasd az egészségedet!
Fura lenne, a te küldenéd ki a szüleidet a házukból..
B@rom gyerek, szívjad, megérdemled...:D
le fognak pontozni, de leírom:
szarjál rá. Hidd el, nem ez fog elvinni. Ahogy olvasom, inkább az idegeskedés, meg a dolgokra rástresszelés. De az tutira elvisz már nagyon fiatalon. Ha egy nagyvárosban élsz aktívan (járkálsz be a városba), akkor aktív és/vagy passzív dohányzás nélkül is elég szart szívsz be ahhoz, hogy ha érzékeny rá a szervezeted, illetve hajlamos vagy a daganatos betegségekre, akkor kialakuljon valami probléma. Nem kell rögtön a cigire fogni. Egy régi ismerősöm, akinek adok a szavára, mert tisztességgel építette ki a jólmenő életét (nem milliárdos, de amikor önhibáján kívül összetörte a sportautóját -kamion rányomta a betonkorlátra a pályán-, kiszállt épségben, lecsekkolta, hogy keze-lába megvan, nem sérült meg, elővette a telefont, és rendelte az új, ugyanolyan autót helyette), ő úgy vélekedik róla, hogy "káros ez öcsém a lóf@$zt, csak egy fölösleges plusz megterhelés a szervezetnek". És ennyi. A fentebb említett szituációhoz hasonló helyzek megtanították élni az embert, és él, él bele a világba, nem görcsöl, teszi ami jólesik, elmúlt 70, de meg nem mondaná róla senki.
Nem kell túlgondolni a dolgokat.
A szüleid szokásaiba meg pláne nem kell beleszólnod. Ha zavar, költözz el. Ugyanakkor a szüleidben is lehetne annyi empátia, hogy ha szólsz, hogy zavar, akkor kimennek cigizni. De van egy mondás, mely szerint "öreg fát nem lehet átültetni".
Én a helyedben nem foglalkoznék vele, nem éri meg magamat stresszelni mások miatt, mert tudom, hogy 5 perc stressz károsabb, mint elszívni az alatt az 5 perc alatt egy cigit a stresszelés helyett (és így is szoktam tenni, ha érzem, hogy megy fel a pumpa)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!