A cigaretta valóban a szegényeknek a rossz szokása?
Figyelt kérdés
Velem ha olyat játszanának, hogy mondjam ami épp az eszembe jut egy adott dologról és a cigarettát mondanák.. Hát nekem paneles lakótelepek lakói, gyári melósok, bolti eladók, stb. jut eszembe róla.
Valahogy mindig flusztrált csórókat látok cigarettázni. Én is sajnos csóró vagyok, flusztrált is, de a kevés pénzemet eszembe nem jutna erre a vacakra költeni.
*de a kevés pénzemet eszembe nem jutna erre a vacakra költeni.
Te meg jósnőkre és ezós baromságokra költöd a zsetonodat:D Az se jobb, sőt az még kártékonyabb:D
2015. jún. 20. 11:45
2/12 anonim válasza:
Gazdag, tehetős és fRusztrált (nem pedig "flusztrált") emberek is dohányoznak ugyanúgy.
2015. jún. 20. 11:46
3/12 anonim válasza:
Valószínű nem a jövedelem típusa és mennyisége a meghatározó. Vagyis egy jómódú ember is cigizhet vagy akár még drogozhat is. Egyszerűen az a meghatározó hogy mennyire van igénye valakinek az egészséges életmódra és arra hogy a pénzét kizárólag hasznos és fontos dolgokra költse. Akinek van pénze cigire, tetkóra, testékszerre, céltalan kutyavonszolásra, alkoholra vagy drogra, az inkább úgy érezheti hogy túl sokat keres. Mert aki nehezen keresi a pénzt, az bizony nem szórja el ilyenekre az is biztos. De az sem szórja el aki kellően okos. Miért nehezítené életét például tetoválással, ha a pénz kell olyan dolgokra ami előbbre és nem hátrébb viszi életét, például eltávolíttat egy anyajegyet és nem pedig még helyeztet is oda.
2015. jún. 20. 11:57
4/12 anonim válasza:
Ezek szerint Te is szegényes környezetben élsz, mert ha magasabb körökben mozognál, akkor láthatnád, hogy a művelt, jó anyagiakkal megáldott és intelligens emberek körében is nagy divat a dohányzás. Sőt főleg pont a nagy tudású, gondolkodó emberek között, akik mellette isznak, (persze minőségi italokat) mert így lazulnak. Más kérdés, hogy ezek az emberek nem állnak ki a panel lakás erkélyére reggel egy szál trikóban bosszantani a felette lakót, mert olyan helyeken űzik a szokásaikat, amit Te nem látsz, mert nincsenek szem előtt. Anyagi okoknál fogva megtehetik.
2015. jún. 20. 12:04
5/12 anonim válasza:
Kedves kérdező én se dohányzom,de hogy ki dohányzik,az az anyuka hasában már eldöl,mert van 1 gén,amelyik a dohámyzásért felelős,akiben benne van,na Ő dohányzó lesz!
Ennyi!Nagyon sok gazdag szivarozik pipázik etc.
2015. jún. 20. 12:11
6/12 A kérdező kommentje:
hmm lehet igazatok van. Gazdagokkal nincs nagy tapasztalatom, csak mikor pl. budapest belvárosába járkálok az extrább helyeken, meg stb. meg ilyen jó kertvárosi környékeken nem látni cigizőket. De ha pl. lakótelep mellett elhaladok, ott aztán rengeteg cigis van.
amúgy én inkább lottózni szoktam h kitörjek. Annak legalább van értelme, lehet belőle pénz. Cigiből nincs.
2015. jún. 20. 12:12
7/12 Titusztitusz válasza:
Nem...A cigaretta a PRIMITÍV LELKÜLETÜ, semmirevaló emberek rossz szokása, nem pedig a "SZEGÉNYEKÉ"...(Láttam én már bagózni egyetemi professzorokat is, meg "kőgazdag" embereket is...De az ilyen embereket én sohasem szoktam semmire sem tartani,ugyanis egy intelligens ember az szerintem sohasem dohányzik...)
2015. jún. 20. 12:19
8/12 anonim válasza:
Szerintem ez jo meglátás. A tehetősebb, tanultabb emberek többsége igyekszik az europai példát követni, egészgégtudatosan élni. Ez az étkezésekben is meglátszik, a bio es hasonlo ételek mind drágábbak mint az olcsó fehérkenyér, kiflik....stb. Abban is igazad van, hogy talán a gazdagabb retegek inkabb masszazzsal, spa hetvegekkel vezetik le a feszultseget, Mas ezt cigarettazassal vezeti le. De szerintem sokkal inkabb embere valogatja ezt a dolgot... Hogy ki mennyire befolyasolhato, milyen peldat kapott (regebben a gyari munkasok ezrei dohanyoztak) honnan jott, de ahogy te is mondtad, azt a penzt sokan masra koltik, nem cigire amit megkeresnek. :) szoval embere valogatja, nem tarSadalmi helyzet.
2015. jún. 20. 12:22
9/12 anonim válasza:
Az intelligenciának abszolút semmi köze ahhoz, ki dohányzik, és ki nem.
Egyébként pont a múltkor futottam bele egy olyan cikkbe, mely azt taglalta, milyen márkájú cigit szívnak a hírességek, pl. Brad Pitt, Kate Winslet, stb., szóval elég ismert, és nem csóró emberkék is dohányoznak.
2015. jún. 21. 16:43
10/12 anonim válasza:
"Miért nehezítené életét például tetoválással, ha a pénz kell olyan dolgokra ami előbbre és nem hátrébb viszi életét, például eltávolíttat egy anyajegyet és nem pedig még helyeztet is oda."
Mert a szegénység nem felétlen ill. nem csak anyagi hiányban mutatkozhat meg, hanem fogyasztási prioritásban is, azaz van, akinek fontosabb a napi 1 doboz cigi, mint a rendszeres étkezés, van akinek fontosabb a napi x liter sör, bor, stb., mint a sportolás. Az emberek nem éppenséggel racionális alapokon élik életüket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!