Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Elektromos cigarettatöltő...

Issti kérdése:

Elektromos cigarettatöltő gép. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam a kézi töltőt, és jó cigit lehet csinálni, de nekem nagyon macerás, és lassú.

Vettem egy elektromos töltőt ami tényleg nagyon gyors, de nagyon kényes arra milyen dohányt használok.

Ha nem elég nedves a dohány és túl apróra van darálva kiszóródik a cigiből, és könnyen leesik a parázs.

Ha van valakinek nagyobb tapasztalata örülnék ha megosztaná, hogyan lehet a gyárihoz minél hasonlóbb cigit csinálni. Melyik dohány vált be a legjobban?

2010. febr. 22. 12:25
1 2
 11/19 Piperin válasza:
37%

Hihetetlen, de igaz:

Az imént beszéltem a vámhivatallal és Vargyay Péterrel is:

tényleg nem szabad ilyen masinát vásárolni. Semmilyen elektromos cigaretta töltő masinát birtokolni.

Elkobozzák, a büntetés pedig 500.000.-Ft-nál kezdődik és eljárást indítanak a személy ellen.

Én eléggé elképedtem ezen az információn.

Csak egy kattintás választott el a megrendeléstől, mert meguntam a kézi töltögetés lassúságát/maceráját.

Dohányboltok sem árulhatnak elektromos töltőt.

Ez van.

2014. okt. 13. 15:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Azért ezt jó lenne közölni a szerencsétlen néppel is.

Egyébként elektromosat én nem is vennék, nagyon drága, könnyen tönkremegy, javíttatni nem nagyon lehet, és semmivel sem gyorsabb, mint a kézi.

Viszont vannak baromi jó mechanikus töltők, például ez:

https://www.youtube.com/watch?v=QDrdXxe-X2Y

Nem túl drága, még szállítással sem, viszont megbízható, masszív.

2014. okt. 13. 17:22
 13/19 anonim válasza:

Ebben az az érdekes hogy kb. még egy éve nálunk a dohányboltban lehetett olyan elektromos cigitöltőt kapni mint ami nekünk is van. Azóta hogy őszinte legyek nem is néztem van e.

Mi jól befürödtünk vele, csak próbálkoztunk de nem jött össze, úgyhogy maradt a hagyományos kézi töltő. Az már évek óta bevállt! :)

2014. okt. 13. 22:59
 14/19 anonim válasza:
Azért ez kitolás, nekem van idős dohányos rokonom, akinek már megeröltette a kezét ez a vacak húzgálós töltő.
2017. febr. 26. 15:44
 15/19 anonim válasza:
50%

Van a SPIRÁLOS (elektromos) és van a KÉZI KANALAS.

A spirálostól meneküljetek !

A kézi kanalas legegyszerűbb a MASCOTTE és a legjobb

Ha dohányt vásároltok, előbb tapogassátok meg a zacskót és ha ropog, akkor NEM jó, mert száraz !

Van KANALAS ELEKTROMOS is (német, mint a Mascotte) de horribilis az ára (194000). Na, ez tökéletes. Pontosan olyan cigiket készít, mint a gyári.

Mielőtt vagy közben válogassátok ki a nagy darabokat, azokat nem lehet használni, ezek a levél erezetei.

A töltés után minden egyes cigit ütögessétek a filter oldalánál az asztalhoz, majd legyen ott egy "ujjvizező" szivacs, amibe enyhén nyomjátok bele a cigi kezdő elejét. Ezzel teljesen meggátoljátok, hogy a betöltött dohány kihulljon a cigiből.

Visszatérve a spirálos töltőkre: SEMMIT NEM ÉRNEK, MERT CIGIZÉS KÖZBEN A PARÁZZSAL EGYÜTT KIHULLIK A CIGIBŐL A DOHÁNY !

2019. júl. 26. 13:39
 16/19 anonim válasza:
0%

A KÉZI KANALAS töltőt MEG KELL TANULNI HASZNÁLNI !

Az ára 600 - 2000 forint (de van már 500 ft körüli is.).

Van kézi kanalas, amelyik egyszerre HÁROM hüvelyt tölt.

Minden töltött cigit vizsgáljatok meg, nem-e sérült, nem-e kilyukadt. Számolni kell azzal is, hogy 5-8 hüvelyt el fogtok rontani, mert a dohányba kemény rész került bele és ilyenkor csak félig töltődik meg a hüvely. Ollóval vágjátok fel és a dohányt szórjátok vissza. keressétek meg, hogy mi miatt akadt el a töltés, majd az akadályt távolítsátok el.

A lapáttal tömörítsétek a bele tett dohányt, ujjal külön a filter mellettit. Erre külön gondot kell fordítani. Túl tömöttet nem lehet csinálni.

Én a West-szürke dohányt használom,mert az valódi.

Bizony már MŰDOHÁNY IS VAN, ami papírból készül (dohányporral impregnált papír !) Ezt onnan tudhatjátok meg, hogy gyanúsan "tiszta", nincsenek benne levélerek és mindig ugyanolyan nedvességű.

Hangsúlyozom, hogy ezt a műveletet MEG KELL TANULNI, aztán már könnyebben megy. 18 darab cigi 30 perc.

2019. júl. 26. 13:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"18 darab cigi 30 perc"

Hát az elég gáz. Én a mechanikus, manuális töltőmmel 30 perc alatt kb 200-at töltök meg.

2019. júl. 26. 15:51
 18/19 anonim válasza:

Ügyes vagy !

Vannak vurtiglis cigikészítők, akik képesek erre a teljesítményre. Megkínáltak, kipróbáltam. Hát, igen laza, kevés dohányt tartalmaztak, és ezztétikusságuk is megkérdőjelezhető. 3 perc alatt elégtek.

Én arra törekedek, hogy szinte tisztára olyan legyen a kézzel készített cigi, mint a gyári, kinézetre, keménységre és minőségre tekintve is.

Ha túl nedves a dohány akkor azért nem lehet tölteni, ha túl száraz, akkor meg azért.

Nagyon sok függ a dohánytól. Én Primus szenes hüvelyeket használok.

2019. júl. 27. 08:52
 19/19 anonim válasza:
Mascotte-t hol vettél? Budapesti vagyok, es nagyon sok üzletben a nincs választ kaptam.
2020. ápr. 7. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!