Szerintetek az baj hogy 15-éves vagyok és cigizek? A szüleim is engedik!
Figyelt kérdés
2010. febr. 13. 16:57
21/25 anonim válasza:
Baj.
Mióta cigizel?Szép lehet a tüdőd..:S
Próbálj meg leszokni róla.
22/25 anonim válasza:
sajnos sok fiatal,nemtudja milyen káros a dohányzás,pedig midnen elszivott szál,felér 1 koporsoszöggel...nekem is mondták rég,szüleim aggoctak,mert nemakarták hogy rákos legyek,szerettek..én nemfogtam fel,hogy nekik ez mekkora bánat,cigiztem,de folyton leakartam szokni,17 évesen kezdtem..csak pár szál esett jol,a kávéhoz,a többi rossssssssssssssssssz megszokás volt.felnöttként volt h.9honapig nemszivtam,de 1 nagyonpocsék dolog ért és meginogtam.6éve szomszédasszony tüdörákos lett-erös dohányos volt.2.honap után meghalt.aznap vettem épp 4 doboz cigit.1szálat elszivtam,és olyanérzés fogott el,hogy én nemigy akarom végezni !legalább adjak esélyt magamnak hogy ne sajátkezüleg ártsak az egészségemnek...és aznap barátnöm férjének odaadtam a dobozokat,vettem nikorette tapaszt ami 1 hétre valo,hogy az elejébe könnyebb legyen,és sikerült!!2honap után barátnöm férje is abbahagyta a cigizést.nemvolt épp könnyü,lányom,látta hogy akarom,és szurkolt sokat magyaráztam neki milyen káros,és neméri meg a kockázatot!!összel közőpsulis lett..és intelmeim ellenére kiváncsiságbol kiprobálta..tláltam 1 dobozt párszál hiányzott.elöször kétségbeestem,és rájöttem régen szüleim min mentek keresztül,csak ök rosszabb helyzeteben voltak mert én lázadtam...stb de szerencsére lányommal barátnöi a kapcsolat lehiggadtam mikor hazajött,csak megkérdeztem,h. a barátnöje itthagyta a cigit?..na és szőp finoman meséltem a dolgokat,hogy látta nekem se volt 1szerü,de ha jo lett volna nemhagyom abba..inkább édességre költeni..beszélgettünk,mondta h.ritkán volt és 1 honapig..sirvafakadt hozzámbujt és megbeszéltük a dolgokat..azota nincs cigiszag stb..nekem ugyanis jolett a szimatom...és amugy is nagyon ismerem,mikor probál loditani amire rájövök rögtön,igy nemhazudozik..15éves,kb ahogy te..inkább nikotin tapasszal rágoval probálj leszokni könnyebb,de 1 felnöttel beszélj akiben megbizol,mit tanácsol..mert jot akarnak ,csak néha nemtudják jol közeliteni a dolgokat,ezt nekik is ellehet nézni..most sokkal könnyebben leszokhatsz,tedd meg magadért!!!sikerül!!!az hogy otthon engedik,nembiztos hogy boldoggá teszed ezzel öket...
23/25 anonim válasza:
Én is kb 15 évesen kezdtem. A szüleim egyszer megkérdeztéh, hogy: cigizel? Én rögtön bevallottam, hogy igen. Mondták, hogy nem örülnek neki, de azt teszek magammal, amit akarok (ezt inkább dühből mondták, de nem dühösen). Úgy gondoltam, hogy menő dolog. A suliban is rengetegen bagóztak. Aztán elkezdem egy sportot, ahol viszont elvétve volt egy egy ember, aki cigizett. Aztán a sportot sem bírtam tüdővel. Ekkor (17 évesen) a sportot éreztem fontosabbnak, és jobb dolognak. Leszoktam a cigiről. Nehéz volt, de elhatároztam, hogy nem veszek több dobozzal és úgy lett. Néha még kunyiztam, főleg buliban, de nagyon cikinek éreztem a lejmolást, így azt is abba hagytam. A barátom kicsit késöbb tette le a cigit. Engem nem zavart, hogy Ő cigizik. Egyszer kiment a boltba cigit venni (éppen akkor volt egy drasztikus cigiáremelés). Amikor a pénztárnál mondák neki, hogy mennyibe kerül, akkor inkább nem kérte, nem volt hajlandó annyi pénzt kiadni érte. Erős dohányos volt, Camel füstszűrő nélkülit szívott napi 1, másfél dobozzal. Néha még közösen bulikban elszívtunk egy egy szálat, amikor megkínáltak. Késöbb már nem is mentünk olyan buliba, ahol cigiztek a lakásban.
24/25 anonim válasza:
Nem szégyelled magad? kis taknyos, s cigizel igy nyilvanosan...nem arrol van szo, én is annak idejen kiprobaltam, de koltod a penzed arra, h felforditsd magad... Bocs, nem te vagy a hibas... a szuleidet kéne jol letolni... ok az is lehet, h aze engedik, mert tudjak, ha tiultanak, még azert is cigiznél.
25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat és a kritikákat!!!
2010. márc. 8. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!