Hetente 4 szál cigit szívok el, ez mennyire káros?
Semennyit sem kéne. Az első (15 éves) válaszolónak meg üzenem, hogy remélem tudod: a világon 6 (!) másodpercenként hal meg egy ember a dohányzás következtében kialakuló betegségben, Magyarországon pedig kevesebb mint 20 percenként. Te is közéjük akarsz tartozni néhány évtized múlva? Ugyanis dohányzással tudod elérni legegyszerűbben, hogy kb. 40-50 évesen meghalj.
Ha tényleg ez a célod, akkor élvezd ki a hátralevő napjaidat, ugyanis már leélted az életed egyharmadát.
Én a havi 1et tartom,amikor valami alkalom/buli van(nem is simát szívok hanem fűszereset,ízesített füstszűrővel,fekete papírban)
Mindig elszédülök a szál végére és már nem is kívánom-lehet ezt tényleg az élvezet kedvéért,luxuscikként,alkalmilag is "fogyasztani".
Te gondolom nem szédülsz el tőle,a heti 4 nekem nem alkalmi mennyiség,soknak tűnik ehhez képest(ennek szerintem már nyoma is marad a tüdőben,én legalábbis nem vállalnám be,talán a heti 1 a max amit még igen)
4hét alatt 28 napból 16-on szívsz.Nem hangzik vészesnek,de 28 fele 14.
Ha nem csak egy hónapot nézünk hanem nagyban gondolkodunk,akkor gyakorlatilag az életed napjainak több mint a felén elszívsz egy szálat.
Ez alapján könnyebb eldönteni ez neked mennyire hangzik károsnak.
A rendszeresseggel van a baj, h. minden heten szivsz. El fog durvulni, keszulj fel. Es napi 4 szalrol is marha nehez offolni.En ha egy napig nem gyujtk ra, mar cigivel almodom.
A 15 evesnek pedig: te atlag napi 12 szalat szivsz, az nagyon sok.Anyukad fizeti? graulalok.
En 37 evesen napi 4-6 szalat szivok, de sodrom, mert sajnalnek ra annyit kolteni. Nem ertem, h. egy 15 eves, aki elott meg ott az elet, miert nem a lehetosegeit keresi, ahelyett h. mergezi magat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!