Mennyi tubákot kell egyszerre felszívni?
Egy csipetnyit raszorsz a kinyujtott mutatoujjadra, es egyik orrlyukkal felszippantod. Ugyanezt megismetled masik lyukkal. Nem kell sok, de en szerettem annyit tenni, amitol mar tusszentettem egy taknyos-nyalasat.
Naponta max 2-3 alkalomnal tobb ellenjavallt, orrverzest idezhet elo.
Egyebkent nagyon karos, kozvetlenul az orr nyalkahartyajat kezdi ki, intenziv a nikotin bevitel is. Lassan a nemetek is leszoknak rola, pedig ott nagy kulturaja volt.
Gimnazista koromban szippantgattam, de vegul nagyon kimarta az orrnyalkahartyamat, es mar nem esett jol.
Igazából nem is muszáj tüsszentened tőle, én sem szoktam. Napi 5-6 alkalommal is szívom, hüvelykujj begynyi adagokat, mindkét orrba egyszerre. Ezzel tettem le a cigit.
A tüsszentésnél lényegesebb hatása a kisagy körül ill. az orrüreg szem alatti részében érzett zsibbadás, majd szédülés.
Valóban az orr nyálkahártyáján tapad meg és szívódik fel a nikotin, de #1-el ellentétben károsnak nem mondanám, ugyanis az orrnyálkahártya hamar regenerálódik, 30 naponként megújul. Sosem vérzik vagy fáj tőle az orrom, mert felszívás után 5-8 perccel ki kell fújni. Akkorra ugyanis elmúlik mindennemű hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!