Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szerintetek épp idelye lenne...

Szerintetek épp idelye lenne már?!

Figyelt kérdés

3-éve már hogy dohányzom és sokkat szívok el..réggebben még cigit szívtam 5-6óra mulva már nem volt cigim kb..1és fél éve dohányt szívok nem is kevesett és le akarok szokni..szerintetek ki tisztulna még a tüdőm?

18F.

2015. jan. 3. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Most mire gondolsz, minek van éppen idelye? Például nyelvtankönyvet vásárolni?

Szóval mostmár nem cigit, hanem dohányt szívsz. És amikor cigiztél, mit szívtál?

2015. jan. 3. 23:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Annak hogy leszokjak a dohányzásról addig Goldent Pirosat szívtam most pedig dohányt a hejesírásomal ne foglalkoz mivel nem Magyar származású vagyok viszont a nagy szüleimtől tanultam meg magyarul beszélni és nem tanáltam máss oldalt ahol fel tehetnék kérdést szóval el lehett húzzni aki csak kötekedni akar
2015. jan. 3. 23:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Más nyelvben is használnak írásjeleket (pont, vessző).
2015. jan. 3. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

ilyen hulladék emberek élnek Magyarországon lásd ezt a 2 válaszolót.Örülj neki hogy nem ebbe a fertőbe élsz:)

- 20 perc múlva: vérnyomás és a pulzus normalizálódik, a vérkeringés javul

- 8 óra múlva: a szénmonoxid szint a vérben csökken, javul a fizikai közérzet

- 48 óra múlva: a vérbôl a szénmonoxid teljesen eltûnik

- 2-3 nap múlva: kevesebb nyák képzôdik a garatban, csökkennek a légzési panaszok, köhögés, krákogás

- 5-7 nap múlva: az ízlelés és szaglás javul, a lélegzet frissebb, a fogak tisztábbak, és a személy energikusabbnak érzi magát

- 2-3 hét múlva: a megvonási tünetek megszûnnek, és már több órára is képes megfeledkezni a személy a dohányzás csábításáról

- 2-3 hét múlva: a vérrögképzôdés kockázata csökken

- 4 hét múlva: a köhögés és a légzési problémák rendezôdnek, Kevesebb fáradtság, több energia, nagyobb ellenállóképesség

- 2-3 hónap múlva: a légzésfunkciók öt százalékkal javulnak

- Egy év múlva: a szív-érrendszeri betegségek kockázata felére csökken

- 2-3 év múlva: súlyos tüdôgyulladás, légúti betegség, influenza kockázata a nem magasabb nemdohányosokkal összehasonlítva

- 5 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsô és hólyagrák kockázata felére csökken

- 5-10 év múlva: a keringési betegségek és a thrombózis (vérrögképzôdés) kockázata megegyezik a nemdohányzókéval

- 10 év múlva: a tüdôrák kockázata felezôdik, csökken az osteoporozis (csontritkulás) kockázata

- 15-20 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsôrák és hólyagrák kockázata a nemdohányzókéval megegyezik

2015. jan. 4. 06:30
 5/9 anonim ***** válasza:
4-ik, na ez egy király lista, még nekem is segített, pedig nem én kérdeztem :D a legjobb benne, hogy szakaszokra van osztva és így látod, hogy az idő múlásával milyen területeken lesz jobb az élet. én beletettem volna még azt, hogy havonta/évente X forint megtakarítás, életminőséget javító tárgyak, élmények vásárlásának lehetősége :P
2015. jan. 4. 10:50
 6/9 A kérdező kommentje:
a 4-esnek és az 5-nek köszönöm a válaszait és el gondolkodtatott így már mámától egy szál cigit sem veszek a számba mert már elégg!!! :)
2015. jan. 4. 11:29
 7/9 anonim ***** válasza:
ne vegyél a mamátol. kitisztulhatsz,de csak ha erősen elhatározod magad ,sok sikert! :D
2015. jan. 4. 12:25
 8/9 anonim válasza:
Bármit is szívsz, Szokjál Le!!! Minél hamarabb. Vagy kérdezd meg egy orvostól, az biztos, hogy megfogja válaszolni.
2015. jan. 4. 17:35
 9/9 anonim válasza:
felvidéki vagy? Én igen:) Én is leszeretnék szokni a cigiről:/ már hetek óta tervezem:)
2015. jan. 4. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!