Miért kívánom ennyire a cigit? Senki nem dohányzik körülöttem és én sem.
Soha nem cigizett senkim sem a családból, és én sem próbáltam ki soha, mert féltem az egészségemet, de annyira érzem, hogy kívánom, hogy képes vagyok a dohányzó ember mellé odaállni és beleszívni a füstjébe (egyik ismerősöm cigizik). Nem tudom, hogy lehet-e köze ennek ahhoz, hogy évekig volt egy dohányzó párom, aki mellettem szívta, én meg passzív dohányosként éltem mellette. Most cigi híján füstölőket szimatolok (nem durván, csak szétárasztom a szobában), de ha tömény, hamar elszédülök tőle, illetve meg nem gyújtott cigiket szoktam szimatolni (lökött vagyok, tudom, de már vannak kedvenceim is). Miért alakult ez ki? A leszokást kissé pszichés eredetűnek érzem, ahogy az igazi dohányosoknál: elhatározom, hogy nem kell ez a fura szokás, és kész. De kíváncsi lennék, hogy csak én vagyok ilyen fura?
24/L
"Nem tudom, hogy lehet-e köze ennek ahhoz, hogy évekig volt egy dohányzó párom, aki mellettem szívta, én meg passzív dohányosként éltem mellette."
- Volt. Nekem apám dohányzik, és az évek alatt kialakult nálam is ez, de szerencsére nem lettem soha függő, bármennyiszer próbáltam ki. Meg hülyeségnek is tartom.
szerintem is a volt barátod miatt alakult ki majd lessz eggy új pasi aki miatt elfelejted ezt a szokást
amúgy érdekel meik cigi a kedvenced és azt szivta a volt barátod?
Én már 6 évesen is a dohányzó szakaszba mentem a vonaton, jobban tetszett a dohányzó emberek szaga, mint a nemdohányzóké. 8 éves koromtól zugdohányos voltam, 14 évesen már titkot sem csináltam belőle, 18 évesen láncdohányos voltam.
A családomban senki nem dohányzott, én pedig gyerekként is már a füst után mentem az utcán. Van ilyen, nem tudom megmagyarázni. De szerintem soha ne gyújts rá, 30 évesen nekem egy borzalom volt a leszokás. Próbálj inkább illatgyertyát, kerüld a füstöt.
A volt párodnak szerintem nem sok köze lehet hozzá, vannak nemdohányzó pincérek, akik napi 10-12 órában nyelik a füstöt, mégsem szoknak rá, vagy kívánják, sőt....örülnek a friss levegőnek. Ez inkább valami genetikai dolog lehet szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!