Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van-e alkohol teszt, ami...

Van-e alkohol teszt, ami megmondja, hogy mennyit károsodott az egészségem?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert egyszerűen kíváncsi lennék, hogy amennyi alkoholt iszom, az mennyire káros. 25 éves srác vagyok. Igazából általában (hetente) 2-3 pohár sört szoktam inni, néha viszont kb. havonta előfordul, hogy 5-6-ot is megiszom; ilyenkor fájni szokott a fejem és másnapos vagyok. Tudom, hogy más többet is megiszik, de engem ez nem vigasztal, ha az én egészségem is tönkremegy.

Igazából szeretném tudni, hogy amennyi alkoholt iszom, az mennyire rombolja az egészségemet, hogy ebből levonhassam a megfelelő következtetéseket és adott esetben visszavegyek az alkoholfogyasztásból.

Az a problémám, hogy nem látom át, hogy mennyi alkohol okoz mekkora problémát, ezért nehezen tudom megítélni, hogy érdemes-e visszafognom magamat. Illetve az, hogy más is iszik, ez egy hamis megnyigvást ad.

2014. dec. 14. 15:15
 1/3 anonim ***** válasza:

A gyakorisággal nincs gond. Átlag egészséges férfi 4 egység alkoholt ihat meg egy alkalomra. 4% os sörből ez 1,2 liternyi. Ezt ne lépd túl.

Ha nagyobb italozás után sárgás bőrszínt vagy a szemed fehérjének besárgulását észleled, akkor Gilbert kóros lehetsz, és kevesebbet ihatsz csak. Ugyanez áll bármilyen májgyulladás átvészelése után is.(kezdetben nulla, később csak nagyon pici alkohol.)

2014. dec. 14. 15:19
 2/3 anonim ***** válasza:
A májad állapota határozza meg első sorban, hogyan reagálsz az alkoholra. Kérj az orvosodtól egy májra kivizsgálást.
2014. dec. 14. 15:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha jól értem az első válaszolót, akkor ez azt jelenti, hogy kb. 50 ml alkohol az, amit normálisan le tud bontani a májam. Legyen az 1,2 liter sörben, 0,5 liter borban vagy 1 deci pálinkában.

2014. dec. 14. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!