Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 15 éves vagyok. Ha háromnapont...

15 éves vagyok. Ha háromnaponta szívok el egy cigit akkor az káros, vagy észrevehető valahol hogy pl. nem bírjuk a megerolteto munkat stb?

Figyelt kérdés
1 honapja dohányzok es ahogy már említettem háromnaponta egyet

2014. nov. 27. 16:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
mert hülye vagy.
2014. nov. 27. 16:39
 12/16 Vadkorte81 ***** válasza:

......mert jol esik:Az elsı cigarettánk elszívásakor a füst inhalálása (letüdızése) egy köhögési

rohamot vált ki. Ha elsıre túl sokat dohányzunk, akkor szédülünk vagy ténylegesen

testileg kellemetlenül érezzük magunkat. Ezzel azt mondja nekünk a szervezetünk,

hogy : ›› Mérget adsz nekem. Hagyd abba! ‹‹ Ez az a stádium, amikor gyakran

elválik, hogy dohányosok leszünk vagy sem. Az egy butaság, hogy csak testileg és

lelkileg gyenge emberek kezdenek el dohányozni. Aki az elsı cigarettáját

visszataszítónak találja, nagy szerencséje van, nem készül ki a tüdeje és ı egy életre

meg van gyógyítva. Vagy még nincs lelkileg a fáradságos tanulási folyamatra

felkészülve, az inhalálást (letüdızést) kipróbálni úgy hogy nem köhög tıle.

Számomra az a legtragikusabb az egészben, hogy milyen keményen is kell

dolgoznunk a függıségünkön és, hogy olyan nehéz visszatartani a fiatalokat a

cigarettától. Mivel a dohányzást még mindig tanulniuk kell, mivel a cigarettát

kellemetlennek találják, azt hiszik, bármikor le tudnak szokni róla. Miért nem

tanulnak tılünk? De miért nem tanultunk mi is a szüleinktıl?

Sok dohányos azt hiszi, hogy a dohány szagát vagy ízét tényleg szereti. Ez egy

illúzió. Amikor megtanuljuk a dohányzást, megtanítjuk a testünknek, hogy

érzéketlenné váljon a szaggal ill. a rossz ízzel szemben, s ezzel megkapjuk a

löketünket, mint a drogos, aki beképzeli magának, hogy az injekciót élvezi. Az

elvonási tünetek heroin esetében különösen erısek, és ami igazán örömöt okoz, az

a szimptóma befejezésének a rituáléja.

A dohányos megtanulja az érzékeit becsukni az íz és a szag ellen, hogy megkapja

a löketét. Kérdezzen meg egy dohányost, aki beképzeli magának, hogy csupán azért

dohányzik, mert ízlik neki a dohány: „Ha Ön a szokásos cigarettafajtáját nem kapná

meg és csak egy márkát vásárolhatna, amelyet Ön nem szeret, akkor inkább

leszokna?” Semmi esély....A raszokas idopontja az elso szal cigarettaval kezdodik,majd fokozatosan valik egyre komolyabb betegsegge.Ha peldaul azt mondanam neked hogy a holnapi cigarattatol szamitasz raszokott dohanyosnak akkor csak ezert.. ma lenne az utolso cigi az eletedben amit elszivtal?Tudod te is a valaszt.Azzal hogy erre keresed a valasz valojaban csak kifogast keresel a dohanyzasra.Pont ezert veszelyes csapda a dohanyzas..elhiteti veled hogy van letezik olyan hatarvonal ami elott meg nem arthat neked.Nem kioktatni akarlak,nem erdekem az hogy ne dohanyozz,csak a tapasztalataimat irom le hogy ne ess abba a hibaba amibe en 14 evesen.(19 evig dohanyoztam,es probaltam megszabadulni tole)Ne feledd!Az osszes dohanyos kivetel nelkul,alkalmidohanyosokkent kezdtek...

2014. nov. 28. 08:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Én fél éve tudom tartani az "only buli és ritkán magamban" ( a ritka az akkor van ha marad buli után) állapotomat.

Nem is kívánom máskor.

2014. nov. 30. 19:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja de amúgy, igen káros, mivel rendszeres. Nekem nem rendszeres, de ez is káros csak nem annyira.
2014. nov. 30. 19:46
 15/16 Vadkorte81 ***** válasza:

Nem hiszem hogy ezt a kerdest ugy kellene ertelmezni hogy ki mennyire tuja korlatozni a cigarettat,hanem inkabb hogy mit nyersz a dohanyzassal,es mik a vesztenivaloid...Ha jobban belegondolsz nincs semmilyen erv ami a dohanyzas mellett all...a jol esik,megnyugtat,nem is vagyok raszokva stb..stb..stb.Ezek mind olyan ervek(kifogasok) amiket pillanatok alatt meg lehet donteni,nem stabil ervek..ezt csak a nikotin okozza a szervezetedben.

Jol esik?-Az elso cigiktol majdnem megfulladtal...mitol valtozott ez meg?Megnyugtat?..az elet tele van stresszel..mielott nem dohanyoztal sem voltal ideges naphosszakat.A nikotinhiany egy extra stressz a szervetetnek a napi stresszen kivul,amit ha potolsz akkor eltunik,csak a napi stressz marad...te meg ugy erzed hogy oldja a sztresszet...igaz amit o okozott.Nem is vagy raszokva?..ha azt mondom hogy akkor ne is szivj tobbet abbahagynad egy eletre?Ha igen akkor miert veszed meg megis?Meg ugy is hogy draganak tartod?

De meg szamos ilyen erveket fel tudnek sorolni amivel a dohanyos altatja magat,a fuggoseg beszel belole.

2014. dec. 1. 09:01
 16/16 puszti laura válasza:
ABSZOLUT!!!
2014. dec. 16. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!