Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha leteszem a cigit az akkor...

Rapidio kérdése:

Ha leteszem a cigit az akkor kőbe vésett törvény hogy elhízok?

Figyelt kérdés

Elhatároztam hogy leszokok a cigiről de félek egy-két dologtól.

Ha fele annyit eszek mint eddig és napi egy óra séta meg van akkor elhízok vagy marad a súlyom esetleg könnyebben fogyok?

Nem szeretnék 95 kg fölé menni mert így is fogyni akarok minimum 75-80 kg ra.

A napi egy óra séta sikerül csak plusz minden hétfőn egy kis túra a barátnőmmel.

Geocaching túra.

Előre is köszönöm a segítséget ! :))

2014. okt. 26. 00:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Az emésztésed változik meg. Nem csak azért hízik meg mindenki a leszokás után, mert kényszercselekvés lesz az evés. Viszont van egy barátnőm, aki fogyott, mikor jött az inger, ő vizet ivott. Szóval rengeteg vizet kell inni, és türelmesnek lenni, mert idővel rendeződik az emésztés is. A sport, diéta csak utána lehet látványos.
2014. okt. 26. 00:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha fele annyit eszek es napi egy órát sétálok akkor nem hízok el ugye?
2014. okt. 26. 00:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Mozgás mindenképpen segít, az a lényeg hogy ne az evéssel pótold a szertartást.
2014. okt. 26. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne az étel mennyiségét hanem a minőségét nézd. Több fehérjét és kevesebb szénhidrátot kell enni, ha ez nincs egyensúlyban akkor hiába eszel fele annyit nem sokat fog érni. Az emésztés szinten tartásához pedig több rostos étel kell és gyümölcsök meg nagyobb folyadékbevitel :)
2014. okt. 26. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:
14 évig szívtam azt utolsó 4 évben napi 2doboz lazán megvolt, mikor letettem a cigit, rá néhány héttel ahogy tisztult a tüdőm, egyre inkább mozgásvágyam lett... vettem egy bringát elkezdtem bringázgatni, túrázgatni, elkezdtem normálisabban kajálni is... mikor leszoktam, 125kg-voltam, most 2 évvel később 80kg vagyok....
2014. okt. 26. 16:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2014. okt. 26. 18:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes kérdés! 6 év dohányzás után tettem le végleg a cigit. Azóta eltelt újabb 6 év. Ezalatt híztam 30 kilót, köszönhetően a stressznek és a mozgásmentes életmódnak, valamint a szénhidrátok (elsősorban az édességek és kenyérfélék) mértéktelen zabálásának, amellyel a stressz miatt "vigasztaltam" magamat. De nemrég olvastam, hogy nemcsak pszichológiai, hanem testi oka is van a leszokás utáni hízásnak, ugyanis a cigi károsan befolyásolja az emésztést, emiatt kevesebb tápanyag szívódik fel ugyanannyi elfogyasztott ételből, vagyis bizonyos értelemben a cigi "fogyaszt", és ez a hatás a leszokás után fokozatosan elmúlik, vagyis visszatér az egészséges emésztés. Viszont ha valaki szeret enni, és a dohányzás mellett megszokott egy bizonyos ételmennyiséget, amit "büntetlenül" megehet, akkor a leszokás utáni megváltozott - pontosabban normalizálódott - emésztés mellett ugyanaz az elfogyasztott ételmennyiség már hizlalhat.

Szerintem te szuper jól csinálod, hogy minden nap mozogsz, ez már fél siker a normális súlyod megtartásában! A feleannyi evést viszont nagyon rossz ötletnek tartom. Én a 30 többletkilómnak már több mint a felét leadtam némi mozgással, de főleg azzal, hogy drasztikus mértékben visszafogtam a szénhidrátbevitelemet. Emellett szinte soha nem éhezem (bár jóval kevesebbet eszem, mint korábban, mivel a szénhidrátzabálás visszafogásával az étvágyam is egészséges szintre esett vissza), zöldséget és fehérjét bőségesen fogyasztok. Nem mondom, hogy könnyű volt, kb. a cigiről való leszokáshoz tudnám hasonlítani, a sikerhez szükséges akaraterő, és az elvonási tünetek tekintetében is. De ahogy a ciginél is, itt is az első 2-3 hét a nehéz, utána rohamosan javul a közérzet és enyhülnek a elvonási tünetek. A ciginél is és a túlzott szénhidrátbevitelnél is ezt az első, kritikus időszakot kell sok akaraterővel (szemedet a célon tartva) átvészelni. Utána már szinte magától megy minden, csak visszaesni nem szabad. Sok sikert! :)

2014. nov. 20. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat (előző vagyok): a dohányzás az étvágyat is csökkenti (nem mindenkinél, de általában), ezért a leszokás után nemcsak az emésztés, az étvágy is megváltozik. Ezért sem ajánlom, hogy az ételmennyiséget csökkentsd, ugyanis az evés egyfajta örömforrás is, aminek megvonása komoly hatással van a hangulatodra, általános közérzetedre. A leszokás után amúgy is még jó darabig ott van egy lelki "hiányérzet" az embereben (a fizikai tünetek elmúltával is), amit butaság lenne éhezéssel fokozni. Inkább táplálkozz egészségesen (sok fehérje, sok zöldség, némi zsír, kevés és lassan felszívódó szénhidrát), és egyél annyit, amennyi elég ahhoz, hogy ne éhezz. Ezzel nem nagyon lőhetsz mellé. :) Sok sikert még egyszer!
2014. nov. 20. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!