Ha leteszem a cigit az akkor kőbe vésett törvény hogy elhízok?
Elhatároztam hogy leszokok a cigiről de félek egy-két dologtól.
Ha fele annyit eszek mint eddig és napi egy óra séta meg van akkor elhízok vagy marad a súlyom esetleg könnyebben fogyok?
Nem szeretnék 95 kg fölé menni mert így is fogyni akarok minimum 75-80 kg ra.
A napi egy óra séta sikerül csak plusz minden hétfőn egy kis túra a barátnőmmel.
Geocaching túra.
Előre is köszönöm a segítséget ! :))
Nagyon érdekes kérdés! 6 év dohányzás után tettem le végleg a cigit. Azóta eltelt újabb 6 év. Ezalatt híztam 30 kilót, köszönhetően a stressznek és a mozgásmentes életmódnak, valamint a szénhidrátok (elsősorban az édességek és kenyérfélék) mértéktelen zabálásának, amellyel a stressz miatt "vigasztaltam" magamat. De nemrég olvastam, hogy nemcsak pszichológiai, hanem testi oka is van a leszokás utáni hízásnak, ugyanis a cigi károsan befolyásolja az emésztést, emiatt kevesebb tápanyag szívódik fel ugyanannyi elfogyasztott ételből, vagyis bizonyos értelemben a cigi "fogyaszt", és ez a hatás a leszokás után fokozatosan elmúlik, vagyis visszatér az egészséges emésztés. Viszont ha valaki szeret enni, és a dohányzás mellett megszokott egy bizonyos ételmennyiséget, amit "büntetlenül" megehet, akkor a leszokás utáni megváltozott - pontosabban normalizálódott - emésztés mellett ugyanaz az elfogyasztott ételmennyiség már hizlalhat.
Szerintem te szuper jól csinálod, hogy minden nap mozogsz, ez már fél siker a normális súlyod megtartásában! A feleannyi evést viszont nagyon rossz ötletnek tartom. Én a 30 többletkilómnak már több mint a felét leadtam némi mozgással, de főleg azzal, hogy drasztikus mértékben visszafogtam a szénhidrátbevitelemet. Emellett szinte soha nem éhezem (bár jóval kevesebbet eszem, mint korábban, mivel a szénhidrátzabálás visszafogásával az étvágyam is egészséges szintre esett vissza), zöldséget és fehérjét bőségesen fogyasztok. Nem mondom, hogy könnyű volt, kb. a cigiről való leszokáshoz tudnám hasonlítani, a sikerhez szükséges akaraterő, és az elvonási tünetek tekintetében is. De ahogy a ciginél is, itt is az első 2-3 hét a nehéz, utána rohamosan javul a közérzet és enyhülnek a elvonási tünetek. A ciginél is és a túlzott szénhidrátbevitelnél is ezt az első, kritikus időszakot kell sok akaraterővel (szemedet a célon tartva) átvészelni. Utána már szinte magától megy minden, csak visszaesni nem szabad. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!