Aki dohányzik annak tönkre megy a szaglása?
Bizony romlik a szaglásuk, úgyhogy ne szokj rá a cigire!!
Ha már szívod, akkor hagyd abba, 2-3 hónap múlva újra kitisztul az orrod!
(Tapasztalatból tudom)
Szerintem a szaglásuk nem romlik... egyszerűen csak megszokják a füstöt.
Apukám sajnos több, mint 20 éve cigizik. A szaglásával semmi baj, sőt állandóan szóvá van téve minden, hogy mi ez a büdös parfüm rajtam, mi ez az aceton (körömlakk) szag pedig épp csak felnyitottam egy fél pillanatra az üvegcsét a házban stb-stb. Mint a kutyának bazzeg, olyan szaglása van :DDD
Ennek ellenére hiába mondom, hogy füst van a házban (cigifüst) szellőztetni kell ő váltig állítja, hogy nincsen és télen nem nyitunk ablakot.
Szerintem csak a cigifüstöt szokja meg annyira, hogy már észre sem veszi.
Nem hiszem, hogy roncsolna valamit is a cigaretta aminek a szagláshoz köze lehet. Esetleg egyeseknél bedugulhat az orr tőle vagy arra tudok még gondolni, hogy mint amikor én domestossal kimosom a kádat és ha kicsit beszívok abból a levegőből akkor utána 2 napig nem érzem az illatokat, csak a domestos szagát az orromban. Nem tudom ez mitől van, lehet ennyire magmarad az orrban vagy fogalmam sincs innentől. Na szóval mindegy is, viszont a hozzászólásom első felében biztos vagyok. Legalábbis nálunk ez a helyzet.
én 19 évig doháynoztam. egy hete raktam le mikor kiderült hogy babát várok!
nekem nem romlott a sszaglásom és az ízlésem sem. Ám igaz hogy én nem éreztem magamon a cigifüstöt mikor bejöttem az irodába!
Az én tapasztalataim szerint meg romlik a szaglásuk... eltérő mértékben, de egyiknek sem annyira érzékeny, mint eredetileg.
Az acetont és a parfümöt még "eldugult" orral is lehet érezni, annyira erősek :P
(szakzsargonnal élve nagyon kis mennyiség is elég ahhoz, hogy érzékeljük... ezért olyan veszélyesek azok a gázmérgek, amik csak nagy koncentrációban érezhetőek, de annál sokkal kisebb koncentráció is életveszélyes. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!