Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Aki dohányzik annak tönkre...

Aki dohányzik annak tönkre megy a szaglása?

Figyelt kérdés
Arról hallottam, hogy aki dohányzik, az nem érzi ugy a cigi füstöt, mint aki igen, de az ilyen mebereknek idővel romlik a szaglásuk?
2010. jan. 19. 18:44
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Arról hallottam, hogy aki dohányzik, az nem érzi ugy a cigi füstöt, mint aki NEM* ezt így akartam irni! :O
2010. jan. 19. 18:48
 2/16 anonim ***** válasza:
58%

Bizony romlik a szaglásuk, úgyhogy ne szokj rá a cigire!!

Ha már szívod, akkor hagyd abba, 2-3 hónap múlva újra kitisztul az orrod!

(Tapasztalatból tudom)

2010. jan. 19. 18:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Ja! és majd meglátod milyen büdös tud lenni a más által kifújt cigifüst!
2010. jan. 19. 18:50
 4/16 A kérdező kommentje:
Dehogyis! nincs aza pénz, amiért én rászoknénk!
2010. jan. 19. 19:10
 5/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a szaglásuk nem romlik... egyszerűen csak megszokják a füstöt.

Apukám sajnos több, mint 20 éve cigizik. A szaglásával semmi baj, sőt állandóan szóvá van téve minden, hogy mi ez a büdös parfüm rajtam, mi ez az aceton (körömlakk) szag pedig épp csak felnyitottam egy fél pillanatra az üvegcsét a házban stb-stb. Mint a kutyának bazzeg, olyan szaglása van :DDD

Ennek ellenére hiába mondom, hogy füst van a házban (cigifüst) szellőztetni kell ő váltig állítja, hogy nincsen és télen nem nyitunk ablakot.

Szerintem csak a cigifüstöt szokja meg annyira, hogy már észre sem veszi.

Nem hiszem, hogy roncsolna valamit is a cigaretta aminek a szagláshoz köze lehet. Esetleg egyeseknél bedugulhat az orr tőle vagy arra tudok még gondolni, hogy mint amikor én domestossal kimosom a kádat és ha kicsit beszívok abból a levegőből akkor utána 2 napig nem érzem az illatokat, csak a domestos szagát az orromban. Nem tudom ez mitől van, lehet ennyire magmarad az orrban vagy fogalmam sincs innentől. Na szóval mindegy is, viszont a hozzászólásom első felében biztos vagyok. Legalábbis nálunk ez a helyzet.

2010. jan. 19. 19:18
 6/16 anonim ***** válasza:

én 19 évig doháynoztam. egy hete raktam le mikor kiderült hogy babát várok!

nekem nem romlott a sszaglásom és az ízlésem sem. Ám igaz hogy én nem éreztem magamon a cigifüstöt mikor bejöttem az irodába!

2010. jan. 20. 13:36
 7/16 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalataim szerint meg romlik a szaglásuk... eltérő mértékben, de egyiknek sem annyira érzékeny, mint eredetileg.

Az acetont és a parfümöt még "eldugult" orral is lehet érezni, annyira erősek :P

(szakzsargonnal élve nagyon kis mennyiség is elég ahhoz, hogy érzékeljük... ezért olyan veszélyesek azok a gázmérgek, amik csak nagy koncentrációban érezhetőek, de annál sokkal kisebb koncentráció is életveszélyes. )

2010. jan. 21. 02:06
 8/16 anonim ***** válasza:
Én eddig pollen allergiás voltam, mikor elkezdtem cigizni a tünetek hónapról hónapra enyhültek, mire aztán eltüntek. Most leszoktam a cigiről és az allergiám újra visszajött. Azért nem kezdek el mégegyszer cigizni, bár jó volt egy kicsit orrfolyás nélkül...
2010. jan. 21. 09:43
 9/16 anonim ***** válasza:
Tuti, hogy valamennyit romlik, mert nem hiszem el, hogy egyébként el bírná viselni a saját szagát! Annál jobban semmi nem tudja felforgatni a gyomrom, amikor épp enni készülök, és odaáll mellém egy "kb. 3 perccel ezelőtt dohányzott" valaki. Automatikusan elteszem a kaját, megkérdezi miért, megmondom: felfordult trrőled a gyomrom, olyan büdös vagy! Megsértődik, és szerinte nincs igazam, mert ő nem érzi! De többet legalább nem jön a közelembe cigizés után :)
2010. jan. 22. 19:03
 10/16 anonim válasza:
Én is cigizek,még sem romlott a szaglásom!Ugyan olyan mint azelőtt..Ja és az hülyeség hogy egy dohányos nem érzi meg a cigiszagot..ugyanúgy megérzi..
2010. jan. 22. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!