Herbált szív a fiúm, mit tegyek?
#3 - Már nem azért, de ne keltsd azt az érzetet, mintha minden füves olyan lenne, mint te.
Én magam nem füvezek és nem is herbálozok, de vannak haverjaim, akik igen és egyáltalán nem szabályszerű, hogy céltalanok lennének vagy hogy negatív értelemben módosult volna a személyiségük.
Az is fontos, hogy maga az ember hogyan alakítja az életét és nem csak az számít, hogy milyen szerekkel él. Van, akinél az alkohol is idővel problémához vezet, míg más megvan vele élete végéig anélkül, hogy az tönkretenné az életét. Hasonló a helyzet számos más szer esetében is.
Én nem a szereket védem, csak az egyéni ítélőképességet. Hiába fogunk mindent egy nyavalyás szálra vagy üvegre, mert nem csak ezek számítanak, hanem az is, hogy milyen az ember maga és hogyan tudja kezelni a szokásait.
Kérdező - elsősorban bizonyosodj meg róla, hogy a barátodnak valóban komoly problémái vannak és nem csak te képzeled be magadnak. Én ismertem olyan párokat, akik azért mentek szét, mert az egyik fél füvezett, de távolról sem voltak olyan problémái, mint amilyent a másik fél állított róla, csak az volt inkább a gond, hogy a másik felnagyította a problémát és a saját véleményét próbálta rákényszeríteni a társára, amikor pedig az illető nem vevő rá, akkor jön a szokásos kibukás, hogy " na , ez biztos függő , mert rám ugyan nem hallgat ! " - csak kérdés az, hogy azért nem hallgat-e, mert valóban gondjai vannak, vagy simán inkább azért, mert hisztériáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!