Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Elektromos cigi?

Vidékibringás kérdése:

Elektromos cigi?

Figyelt kérdés

Régóta dohányzok és nem dohányzok...szoval van h 2 évig szívom aztán egyik naprol a másikra leteszem, mert nem kell.

Viszont ha elmegyek szórakozni, 1-2 ital után nem birom ki, hogy ne gyujtsak rá ! Legtöbbször olyankor láncdohányosként szívom és ettöl van , hogy rosszul is vagyok késöbb ( másnap ).

Megoldás lehet e az elektromos cigi?

Mennyire káros ez ?

Van e különbség a 2e Ftos és a 20e Ft közt?

Van e valakinek bevállt márka, termék ?

Köszönet előre is!

Ui.: több véleményt is meghallgatnék!

2014. aug. 14. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Az elektromos cigiben nincs nikotin, igy az e-cigi csak illuzió. Vagy vásárolsz szürke forrásból nikotinos kapszulát, ami vagy az vagy bármi más.
2014. aug. 14. 17:38
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

az elsőre ne hallgass, fogalma nincs az egész témáról, de bele kell pofáznia...

Az elektromos cigaretta töltőfolyadékjának fő alkotó eleme a növényi glicerin, ennek kémiai tulajdonsága, hogy egy enyhén mérgező anyag. Nem kell megijedni, ebben az esetben az enyhén mérgező annyit tesz, hogy dehidratál. A glicerint leginkább az élelmiszer iparban használják- pl párizsiban rengeteg van belőle. Glicerinen kívül a másik fő alkotó eleme, a E 1520 - Propilén-glikol, ez egy teljesen ártalmatlannak minősített anyag, különböző kozmetikumokban, rágógumikban stb stb-ben használják hígításra. van még benne desztillált víz, és persze aroma(nem feltétlenül).

A glicerin adja a füst szerű gőzt, a Propilén-glikol pedig reakcióba lép az aromával, így ez felelős az ízhatásért.

A nikotinos töltetet mivel a nikotint nem tudják illegálissá tenni, ezért pusztán az árusítását tudták betiltani, de mivel a magyar politika valaminek az árusítását csak Magyarországon tilthatják be, így azok a cégek, akik ezzel foglalkoztak, szépen átköltöztek Szlovákiába, Horvátországba és interneten természetesen 100% legális körülmények között egészen nyugodtan rendelhetsz akármilyen nikotinos töltetet...

Gyakorlott felhasználók otthon keverik maguknak, de én ezt kezdőnek nem ajánlom, a nikotin mégiscsak az egyik legerősebb méreg.

Az ecigik közt működésben alapjaiban nem sok különbség van (ezért persze most megköveznének a fanatikusok)

a 2000ft- körüli vacakok nagyon gagyi kínai utánzatok, sajnos vateráról még mindig nem koptak ezek ki, és sokan azért támadják az e-cigit, mert csak ezzel tudják azonosítani... még kezdő koromban én is belesétáltam ebbe a hibába, és rendeltem egy ilyet... az aksija 3 slukkot bírt.

a legalapabb kezdő készlet 9-11000ft között van, egy komolyabb MOD-os készülék pedig 20-70000között.

Nekem most egy Itaste svd készülékem van, ez kb középkategóriának számít.

abszolút kezdőnek, hogy kiderüljön egyáltalán tetszik e, én egy ego kezdő készletet ajánlanék.

Viszont mindenképpen az elsőt egy üzletben vásárold, pl ecigimester-nek van az ország rengeteg pontján üzlete, én őket szeretem a legjobban, általában hozzáértő emberek az eladóik és el tudnak magyarázni mindent.

Ezen kívül ajánlom még az ecigiforum-ot, egy kezdőnek mindenképpen szolgálhat nagyon fontos infókkal, valamint az ő videóit:

https://www.youtube.com/watch?v=37FWIWp-zkw&list=UUQ4BnY4rLf..

vannak bemutató videói is, de kimondottan kezdőknek és érdeklődőknek szóló videói is...

2014. aug. 14. 18:56
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

2-es vagyok, egyébként 2 évvel ezelőtt vásároltam az első készletemet, akkor még nikotinos 12-es töltettel szívtam, a különös ízvilágok, és mivel épp egy nem bagós csajjal jártam, és neki akartam imponálni, így sikeresen 1napról a másikra átszoktam az ecigire. már pár hét után megszűnt a reggeli köhögésem (16 éve bagóztam) és gyakorlatilag minden kellemetlen hatása eltűnt a dohányzásnak, nőtt a mozgásvágyam és már levegőt is kaptam mozgás közben. aztán szépen lassan elkezdtem csökkenteni a nikotint és már több mint 1 éve 0-ásat szívok, így megvan a füstölős élmény, tudok karikákat fújni, ha bulizni megyek, nyugodtan állhatok a bagózó haverok közt és "füstölhetek" én is mindenféle feszélyezettség nélkül... de persze már nincs rá szükségem, legtöbbször már le sem tüdőzöm, csak játszom a gőzzel... amiből egy komolyabb készülék esetében tud ám rengeteg lenni:D

és lehet mindenféle trükköket gyakorolni amik buliban nagyon népszerűvé tudnak tenni :D

https://www.youtube.com/watch?v=6mHf-6yfPAI

2014. aug. 14. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

jah és mégvalami, rezzenéstelen arccal vehetem elő és használhatom étteremben (bár a jobbakban szólnak érte), kocsmában(akár a pultnál is, ha van pofád), moziban is szoktam szívni, melóhelyen a büfében(nem kell vele kimenni a dohányzóba), a szobádban( nem lesz tőle büdös, sőt egy gyümölcsös íztől még fel is frissül aki belép), buszon, metrón, villamoson, taxiban, de még akár a rendőrség várójában is, marc 15.én a parlamentben is szívtam sunyiban :),

persze emberek között azér illik rákérdezni, de legtöbbször nem tudják mi az, így meg kell nekik mutatni, mikor felfogják pedig olyan érdekesnek találják, hogy nem mondanak nemet...

2014. aug. 14. 19:29
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Mindenféleképp #2-esre hallgass, 100ezret fizetett azért hogy szívja a vizet, tehát ő okos.
2014. aug. 14. 19:34
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

nem,

40.000ret fizettem a készülékemért összesen,

havi 3000ft-t fizetek az utántöltő folyadékért,

ellenben ha még mindig dohányoznék, akkor évi 400.000-ret fizetnék csak a dohányzásra 1000ft-s dohányárak mellett, minimum...

ha gondolod, számold ki, melyik az okosabb választás...

2014. aug. 14. 19:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Egy ilyen válaszra vártam és meg is kaptam desszertel eggyütt ! :D

Meggyőztél, hogy érdemes kipróbálni !

Hétközben nyugodtan kimegyek a dohányzoba a munkatársaimmal, eszembe sem jut rágyujtani...csak ezek az iszogatós buli....hmmmm....

De mindenképp kipróbálom :)

Mégegyszer köszönöm!

2014. aug. 14. 19:40
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Azt javaslod számoljam ki melyik az olcsóbb, a dohány vagy a viz? Ezt biztos hogy számolni kell?

A vizben nincs nikotin te okos, nem vágod a sztorit?

Piások fórumára is beirkálsz, hogy igyanak vodka helyett vizet mert az olcsóbb? Még a szinvilága is hasonló, végülis ha megfelelően sokat iszol belőle még a viztöl is lehet hányni.

2014. aug. 14. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
90%
ha elolvasnád amit írtam,. és értelmeznéd is, akkor nem beszélnél hülyeségeket...
2014. aug. 14. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Elolvastam, március idusán a parlamentben desztilláltad a vizet és ezért még fizetsz is. Eszed mint a hintalónak.
2014. aug. 14. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!