Szerintetek gegerakom van?
Figyelt kérdés
15 eves lany vagyok.Dohanyoztam kb 4-5 honapot(nem voltam fuggo,voltak kihagyasaim,nem is keves).2-3 honapot torokra szivtam a dohanyt.Hetente 10,maximum 20 szalat szivtam(az iment mondtam,voltak kihagyasaim),majd tudore szivtam,de tudore mar csak hetente 4-5 szalat szivtam,maximum 10.Mar nem dohanyzok,es nem is fogok.A tegnaptol mintha egy csomo lenne a torkomban.A barataim szerint egy kicsit dagadt a nyakam(amugyis vastag a nyakam) anyukam szerint nincsen feldagadva.Szerintetek gegerakom van,vagy az a csomo csak egy atmeneti dolog? Kerlek segitsetek,nagyon bevagyok panikolva!2014. júl. 4. 11:22
1/6 anonim válasza:
Igazából nem értem, mitől vagy bepánikolva, minden cigi dobozán ott áll, hogy rákos lehetsz tőle. Akkor mitől vagy most meglepődve? Ők szóltak előre.
2/6 anonim válasza:
Először is senkit nem sajnálok,aki a dohányzás miatt beteg lesz vagy kinyúvad.
Másodszor,ennyitől nem leszel rákos. Nem a pajzsmirigyed duzzadt meg? Az hormonális és meg kell nézetni,mert komoly lehet.
4/6 anonim válasza:
15 évesen elég ritka a gégerák. Ha a csomóérzés nem múlik akkor meg kellene mutatni a háziorvosnak, ő pedig ha indokoltnak látja tovább tud küldeni a fül-orr-gégészetre. Csomóérzést sok minden okozhat. Lehet ott valami gyulladás, vagy ahogy az előző kommentelő írta pajzsmirigy nagyobbodás is okozhat, vagy egyszerűen a stressz is kiválthat ilyen érzetet. Örülök, hogy végre azt hallom egy tinitől, hogy abbahagyta a dohányzást.
5/6 anonim válasza:
Hasonló problémáim voltak 10 év kemény dohányzás után :D A különbség annyi, hogy nekem tényleg volt okom megijedni ellentétben veled.Ennek 3 éve és még élek.Egyébként a diagnózis gégegyulladás volt.Ahogy csökkentettem az adagot megszűnt a dolog.Azóta le is szoktam róla.Kizárt!A gégerák a 40 felettiek betegsége
6/6 anonim válasza:
Utolsó! A rák nem igen válogat kor szerint. De ha még úgy is lenne, miért kell segíteni a rák dolgát a dohányzással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!