Hogyan tud egy akaratgyenge ember leszokni a dohányzásról?
Ha valaki azt mondta, volna egy évvel ezelőtt, hogy rendszeresen cigizni fogok, biztos kiröhögöm.
A baráti társaságomban sokan dohányoznak. Eleinte nem, de aztán fokozatosan rászoktam. Nem mondom, hogy nem esik jól, mert igen, de az egészségemet ( a fehér fogaimat leginkább :D ) jobban féltem. + A családomban senki nem cigizik, az öcsém néha elszív párat, de kibírja több napig. Én viszont nem.
Azt hittem bármikor letudnék állni, de 1 hét után már muszáj volt vennem(főleg amikor elhaladtam egy-egy dohánybolt előtt, vagy ha valaki rágyújtott a közelemben).
Minden egyes cigi után, késztetést érzek a fogmosásra, holott nagyon sokat nem segít, + a pénzt is sajnálom.
Mit csináljak? Nem akarok gyenge lenni, jó lenne letenni.
Amúgy napi 3-4 szál minimum, buliban több talán 10 vagy egy egész doboz.
19/L
Én is ilyen voltam, és millió módszert kipróbáltam, mire a leglehetetlenebb vált be, amiben sose hittem... elolvastam a leszoktatós könyvet. Az író Allen Carr. És a végére érve többé nem cigiztem, sőt nem is voltak elvonási tünetek meg semmi ilyen. Leszámítva hogy néha nyúltam a cigiért reflexből, de olyankor röhögtem egy jót magamon és ennyi. Ez is elmúlt idővel.
Szóval én ajánlom ezt a könyvet.
Tűz ki egy célt magadnak pl kezdj el sportolni hogy valami motiváljon. Ha rendszeresen csinálod akkor nem fogod kívánni. A pénzt meg tedd félre amiből majd veszel magadnak valami szépet. Tudom milyen az ha valaki kívánja a cigit,én is dohányzok a baráti körömben meg szinte mindenki. Szóval nekem se könnyű de nem szívok sokat mivel engem a csajom motivál,mert ő nem cigizik és néha én se gyújtok rá és kibírom :)
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!