Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Sok jót hallok az elektromos...

Sok jót hallok az elektromos (ecigi) ről! Miért nem akar mégis senki áttérni rá?

Figyelt kérdés

Ismerik a haverok, meséltem is róla, hogy elvileg(bár nem bizonyított még teljesen) nincs benne 4000 káros anyag!

Olcsóbb a folyadék, nem kell 1000ftot naponta elkölteniük cigire(1 doboz/nap szívnak) nem lesznek büdös füstös szagúak, lehet bent is szívni kocsiban, lakásban, és mégsem érdekli őket, nem akarnak áttérni rá!

Miért?

2014. jún. 9. 17:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Elöször is, én nem dohányzom, csak hallomásból tudok pár dolgot.

Az E-cigi nem egészen ugyanaz, mint a rendes. Azt, hogy mennyi nikotin van benne, szabályozni lehet, de ettöl függetlenül a "szertartás" - rágyújtani, végigszívni - nincs meg, ha az egész partont egyszerre elszívja, akkor sem ugyanaz az érzés.

Ez olyan, mint az alkoholmentes sör - az sem olyan ízre, mint az igazi, vagy a vibrátor sem helyettesíti az ember partnerét.

2014. jún. 9. 17:45
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, ettől függetlenül veszélyes!
2014. jún. 9. 17:45
 3/17 anonim ***** válasza:
Hiányzik neki az elszívott cigaretta látványa :)
2014. jún. 9. 17:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Én két éve áttértem rá, azóta jól megvagyok rendes cigi nélkül.

Ahogy már írtátok, nincs büdös, nincsenek rákkeltő anyagok.

Csak nikotin van benne, ami nem rákkeltő, viszont ez az ami függőséget okoz. Anélkül viszont nem tudod letenni az igazi cigit, vagy ha igen, akkor e-cigi sem kell.

A magyar kormány a gyógyszer és dohánylobbi nyomásának engedve, a saját trafikmutyiját is szem előtt tartva betiltotta a nikotinos folyadék forgalmazását Magyarországon (bár egyfolytában arról beszél, hogy vissza kellene szorítani a dohányzást, ennek mindig ellenkező döntést hoz).

Ha viszont nem nikotinos a folyadék, akkor az aki kipróbálja az e-cigit, nem fogja díjazni.

Természetesen a régi e-cigi használók megtalálják a neten a nikotinos folyadék beszerzésének útját.

2014. jún. 9. 18:01
 5/17 anonim ***** válasza:
5%
Mert az ecigi egyáltalán nem helyettesíti a rendes cigit.
2014. jún. 11. 10:19
 6/17 anonim ***** válasza:
27%
Most ez 18 pluszos lesz: olyan mintha f@. sz helyett vibrátor lenne.
2014. jún. 11. 10:24
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Az e cigi által szoktam le!!! Leraktam a cigit, utána egy hónapig se szívtam az e cigit! ( napi 1-1,5 dobozos voltam)
2014. jún. 11. 21:45
 8/17 anonim válasza:
76%

Napi 1,5 doboz cigi után,amit 14évig szívtam,egyik napról a másikra,át tértem az elektromos cigire.Amit a neten láttam meg először.-Bele vágtam.

Mennyei felüdülés az analóg cigihez képest.

Annyi hogy én továbbra is nikotin függő vagyok,tehát ugyan át tértem (hangsúlyozom teljesen zökkenőmentesen,egyáltalán nem hiányzik a normál cigi) az elektromos cigire,én nikotinos liquidet szívok.

24mg nikotinnal kezdtem,pár hónapja 12mg,a mai rendelésem már 9mg-os volt csak.Pont mától csökkentem a nikotin mennyiségem.

Bárhol szívhatom,nem vagyok büdös,olyan ízt szívok ami nekem tetszik,stb

pl a köhögéstől ami nekem nagyon durva volt,elmúlt.

Nem fulladok annyira stb....

Rengetek hasznos előnye van.

Én csak javasolni tudom.

Én úgy tervezem,hogy elhagyom lassan a nikotint,és leteszem ezt is végleg.

2014. jún. 30. 21:33
 9/17 anonim ***** válasza:
Igen! Én is sok jót hallottam róla de éppen tegnap reggel mondta be a rádió,hogy be akarják tiltani,mert káros!!Az e-cigiben lévő nikotin csak függőséget okoz,semmi mást! Tegyünk azért valamit,hogy Orbán mutyija menjen tönkre inkább,ami sokkal károsabb,ahogy mondják,persze Orbán bizniszére káros a legjobban,mert nagyon régóta cigizek, de semmi bajom!!) és ne az e-cigit vegyék el tőlünk! Olvastam a folyadékokról is,2 van a PG->gomba és baktériumölő hatással bír,'42-ben még légúti megbetegedések ellen használták,a másik a PG->az kiváló bacitáptalaj.Google-ban keresgéltem,találtam pár érdekességet.PL. most egyet küldök,időhiány miatt:EFVI: Európai polgári kezdeményezés a szabad elektromos cigarettázásért-> [link]
2014. aug. 27. 16:55
 10/17 murmancs válasza:
0%
Mindenki mondja, hogy hú de egészséges meg hogy de jó nem büdös, igazából ez hiányzik az embernek. Meg persze a jól megszokott mozdulatok. És ha úgy nézzük árban jobban kilehet jönni a cigivel mivel ott tudod mi a határ. Általában ugye 1 szál/alkalom, de ha az elektromos cigit szívod jóval több nikotint beviszel (ami káros is lehet)mivel nem tudod mi a határ, egész nap szívogatod és csak azt veszed észre hogy mindjárt elfogy a lötyid. De ez persze személy függő. Röviden nem 100% hogy megéri neked és nem 100% hogy leszoksz a cigiről ezért sokan úgy vannak vele hogy fölösleges pénzt kiadni érte.
2015. márc. 21. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!