Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 13 leszek idén, és a haverom...

13 leszek idén, és a haverom mondta hogy próbáljam ki a cigit, de csak 1. szívnák el. Nem szeretnék rá szokni mert nekem nagyon fontos az egészség, és a cigit is hülyeségnek tartom, de ha csak 1. elszívok nem lesz semmi bajom?

Figyelt kérdés

Azt mondták hogy le kell tüdőzni...mi van ha nem tüdőzöm le?

szájrákos lehetek? (gondolom 1 cigitől azért nem kapnék szájrákot)

2014. jún. 8. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Na aranybogaram, a felhasználónevedből az szűröm le, hogy lány vagy. Szóval foglaljuk össze: 13 éves lány aki nem tudja eldönteni, hogy kipróbálja-e a cigit vagy sem, csak mert a haver megkérte rá.

Drága csillagom, egy száltól még nem leszel függő, s nem kapsz szájrákot. Ha nem tűdöződ le, az nem baj, csak csökkented az esélyét annak, hogy rosszul legyél. Vagy undorodni fogsz tőle, vagy azt mondod, hogy: hé ez elég jó, de semmiképpen sem leszel tőle elájulva. Ahhoz folytatni is kéne, többet kéne szívnod, hogy megszeresd...

És most jön a prédikálós rész: NE CIGIZZ ENNYI IDŐSEN! Gondolj már bele: fontos az egészséged, hülyeségnek is tartod, akkor meg minek kipróbálni? Ha a haverod azt mondaná, ugorj kútba, akkor te megtennéd? Persze, hogy nem.

Mivel csak 13 vagyok, nagyobb az esélye, hogy rosszul leszel a cigitől, émelyegni, kavarogni fogsz, s mivel állítólag csak ezt az egyet akarod elszívni, akkor semmi értelme annak, hogy csillagokat lássál bagózás közben. Plusz ha ilyen hamar kezded el, akkor nagy az esélye, hogy függő leszel. Tudom, fent azt írtam, hogy egy száltól még nem lehet az ember függő, de most rólad, egy 13 éves lányról beszélünk.

Én azt mondom, hogy ne cigizz még ilyenkor, ha meg a kíváncsiság hajt, várjál vele 3 évet. Ha addigra elmúlik a kíváncsiság, rájössz, hogy még annyit se ér a cigi, s ezt úgy mondom, hogy 17 éves lány vagyok, méghozzá láncdohányos ( bár már 12 napja nem cigiztem és egész jól bírom, s nem leszokásból teszem, hanem csak szüneteltetem ), s noha szeretek cigizni, hidd el elég para, hogy tesiórákon kifulladva futom végig a köröket, mert nem bírja a tüdőm, plusz állandóan parfümöznöm kell magam, hogy anyám ne jöjjön rá. Egy szó mint száz: NE CIGIZZ, LEGALÁBBIS 13 ÉVESEN SEMMIKÉPPEN SE!

2014. jún. 8. 18:02
 2/9 anonim válasza:

Teljes mértékben egyet értek az előttem hozzászólóval. Én még nem voltam 16 mikor rászoktam és azóta is cigizek (21).

Nem jó az semmire, pedig én szeretek is cigizni. Nagyapám mindig mondta "A dohányzás két dolognak árt és egynek használ: árt az egészségednek és pénztárcádnak, és hasznos az államnak." Summa summarum NE PRÓBÁLD KI!

2014. jún. 8. 18:44
 3/9 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok, nem azt akartam írni, hogy 13 vagyok, hanem, hogy 13 vagy :D
2014. jún. 8. 19:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, nem fogom kipróbálni.:D
2014. jún. 9. 07:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első válaszadótól kérdezném, 17 évesen hogy lehetsz láncdohányos?

Az napi 3 doboznál kezdődik, de inkább 4. Nem hinném, hogy te ennyit elfüstösz/elfüstöltél. Vagy mégis?

2014. jún. 9. 09:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Plusz azt is írtad, hogy anyád nem tudja, gondolom még suliba jársz, akkor úgy saccolom, hogy napi 15 szálat szívhatsz max, ami még elég messze van a láncdohányzástól.
2014. jún. 9. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Napi egy dobozt elszivok, 19 szallal. Masnak ez mar azert a lancdohanyos kategoria, neked az a 3 vagy 4 doboznal kezdodik. De oszinten grat ha most ezert belemkotsz itt gyakorin :ddd
2014. jún. 9. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
16 évesen már cigiztem, 19 évesen meg már rendszeresen ittam, most meg már kiverem,hogy jól keresek, mellette meg szerintem nyugdíjas koromat se fogom elérni. reggelente köhögöm fel a fekete slejmes szart. Te is ezt szeretnéd ?
2014. jún. 9. 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt most kinek is szantad?
2014. jún. 9. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!