Miért olcsóbb egyik dohány a másiknál?
Igazából nagy különbség csak szivaroknál van, cigaretták közt csak pár 10% van.
Ép úgy ahogy egy hegedűnél sem mindegy, hogy milyen fából készítik, a nemesebb szivarok is nagy gondossággal és szakértelemmel nevelt szivardohányokból készülnek.
Még azonos alapanyagnál sem mindegy, hogy ki készíti a hegedűt, így az sem hogy ki a szivart. A nagy szivarmárkáknál nem csak a minőséget kell megfizetni, hanem a presztízsét is (azt, hogy ugyanazt szívhatod mint Churchill, Castro vagy Hemmingway).
Szerintem meg egyedül csak te mondtad ezt, amit köszönök is.
Az első válaszoló visszakérdezett teljesen feleslegesen, a 3. válaszolótól meg még mindig várom azt a 10% különbséget.
Másoktól is azt kérem, hogy csak akkor írjon, ha konkrét dologgal(!) hozzá tud szólni a témához. Köszönöm!
Dohányból nem csak egy fajtát termesztenek.
A feldolgozásnál is nagyon sok a különbség.
Piros Luckyt szoktam szívni, szeretem az ízét. Most vegyük például az RGD cigit. Haverom adott egyet, majd elhánytam magam, olyan szar íze volt.
Sodortam egy cigit haverom valamilyen olcsó dohányából, ugyanaz a szituáció, pocsék. Sodortam egyet a saját Drum dohányomból, finom kellemes cigi.
Gondolom, érted mire célzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!