Miért játsszák magukat?
Ha meglátnak az utcán, hogy dohányzol, megbüntetnek. A rendőr nyomja a sárga csekket a kezedbe, fizess, vagy mehetsz a börtönbe. Nem is az, hogy betört valaki valahova, egyszerű dohányzás miatt.
Az 50-es, 80-as években a filmekben állandóan gyújtottak egyik szálról a másikra. A 90-es években is állandóan reklámozták a reklámokban a cigarettát. De a kábítószert azt legalizálják.
A tv-kben, ha tűz van, mindig a dohányost veszik elő. Bizony, a dohányos tette. Mintha gyújtó, vagy gyufa nem is létezne.
Kövérség: Megbüntetnek, amiért kövért látnak az utcán. Legközelebb meg ne lássalak, hogy kövér vagy. A média hatására már a kövér emberektől is húzódoznak, meg ujjal mutogatnak rájuk.
Azt hiszik, hogy 4 milliárd embert meg tudnak állítani, hogy szokjanak le a dohányzásról? Akkor a trafikok sem kellenének, ahol cigarettát árulnak, mert ott is megveszi az ember a cigarettát.
Csak feleslegesen piszkálgassák az embereket.
Aki nem akarja, hogy lekövérezzék az fogyjon le, ha mem akar, akkor hagyja figyelmen kívül a piszkálódókat.
Ugyan ez vonatkozik a dohányzókra, le lehet róla szokni.
Hát én még életemben nem hallottam egyébként, hogy bárkit megbüntettek volna utcán vagy tiltott helyen való dohányzásért, felénk ez egyáltalán nem gyakori, nem érdekel senkit, hogy éppen hol cigizel. Én dohányosként is úgy gondolom, hogy nem esik le a karikagyűrű az ujjamról csak mert arrébb kell menni 5 métert a buszmegállótól, vagy el kell sétálni 20 métert a kijelölt dohányzóhelyig. Aki nem dohányzik, annak ne kelljen szívnia az én füstömet. Azt meg, hogy az utcán cigizzenek az emberek, úgy sem fogják tudni megakadályozni. Most ebben van a biznisz, hogy b.sszunk ki a dohányosokkal. Majd 1-2 év múlva meg másra lesznek rászállva.
A kövérség egy teljesen más dolog. Én személy szerint nem nézem le a kövér embereket, nincs velük semmi bajom, nem bámulom meg őket az utcán. De túlsúlyosnak lenni is éppen olyan káros az egészségre, mint a dohányzás, csak más szerveidet károsítod. Ez amúgy megint csak a társadalom hibája, elhitetik veled, hogy csontsoványnak kell lenned, mert most az a trendi. Igaz, sose voltam túlsúlyos, de ez szerintem sincs rendben, még akkor sem, ha tényleg csak a kövér emberek érdeke, hogy lefogyjanak az egészségük érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!